OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Zakończono badania wieprzowiny na obecność dioksyn

5 stycznia 2016

14 lutego Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) opublikował komunikat o zakończeniu monitoringu mięsa wieprzowego pochodzącego z Niemiec na obecność dioksyn - informuje FAMMU/FAPA.
Badania były prowadzone od połowy stycznia i GIW na bieżąco publikował informacje o ich wynikach.

Do badań laboratoryjnych pobrano łącznie 81 próbek środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Otrzymane wyniki badań wszystkich próbek nie wykazały przekroczenia dopuszczalnej zawartości dioksyn, co świadczy, że produkty z których pobrano próbki były bezpieczne i nie stanowiły zagrożenia dla zdrowia konsumentów.


POWIĄZANE

Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej – Biało-Czerwona Symfonia Tożsamości   2 m...

W dobie rosnącej popularności gamingu wśród młodzieży, wybór odpowiedniego kompu...

(Waszyngton, D.C., 29 kwietnia 2025 r.) - W pierwszych 100 dniach administracji ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę