A_BIO_AGRO_950

Żywiec drobiowy bije rekordy

4 listopada 2011
Redakcja rolna Telewizji Polskiej podaje, że trzeci miesiąc z rzędu ceny żywca drobiowego biją rekordy. Teraz wynoszą nawet cztery i pół złotego za kilogram. Ale hodowcy wcale się nie cieszą. Po pierwsze ceny już niedługo znowu zaczną spadać, po drugie wysokie koszty pasz zabierają zysk.

Już w zeszłym miesiącu ekonomiści zwracali uwagę na rekordowe ceny żywca i przełamywanie psychologicznych barier. 4 i pół złotego za kiloram oznacza to, że w skali roku, drób podrożał o 1/5.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę