biogaz_09_2025

Żywność w pierwszej połowie lutego podrożała o 0,2 proc.

27 lutego 2004

Za żywność w pierwszej połowie lutego płaciliśmy o 0,2 proc. drożej niż miesiąc wcześniej - podał wczoraj GUS. Pieczywo zdrożało w tym czasie o 1 proc., a przetwory młynarskie i makaronowe - o 1,2 proc.; tych podwyżek można się było spodziewać z uwagi na sytuację na rynku zbóż.

Droższe niż na początku stycznia były także cukier, dżemy i wyroby cukiernicze (wzrost o 1,6 proc.), a także kawa, herbata i kakao (0 0,4 proc.). Ceny warzyw poszły natomiast w górę niewiele, bo tylko 0 1,7 proc.

Przestały także drożeć jaja, które były nawet o 1,3 proc. tańsze niż w pierwszych dwóch tygodniach stycznia, potaniało również mięso (0 0,5 proc.) i owoce - 0 1 proc.

Zmiany cen pozostałych artykułów żywnościowych były minimalne, a wyroby tytoniowe i alkoholowe podrożały o 0,1 proc.


POWIĄZANE

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...

Sens dokonującej się na naszych oczach rewolucji internetowej da się lepiej zroz...

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wyraża pełne poparcie dla stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę