Tradycyjnie już nasza Giełda Pracy czyli aktualne oferty pracy w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Agencji Nieruchomości Rolnych oraz Agencji Rynku Rolnego
Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa informuje, iż Samorządy Województw ustaliły terminy składania wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania „Odnowa i rozwój wsi”, na podstawie § 6 ust. 1 rozporządzenia Ministra ...
Komisja Europejska przygotowuje projekt wprowadzenia nowych etykiet na produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego. Mięso i wędliny będą musiały wtedy mieć oznaczenia, że zostały wyprodukowane ze zwierząt hodowanych z przestrzeganiem zasad ...
Na Bałtyku sezon na dorsze w pełni. Tymczasem rybacy mają powód do zmartwienia, ceny ryb spadły do tak niskiego poziomu, że połowy stają się nieopłacalne. Wszystko z powodu światowego kryzysu. Polskie dorsze trafiają przede wszystkim na rynki ...
Kryzys ekonomiczny szkodzi europejskim producentom żywności ekologicznej. Klienci oszczędzają na zakupach, a organiczne produkty są niestety droższe od produkowanych masowo.
Rośnie liczba firm kończących działalność, ponieważ nie są w stanie wytrzymać wojny cenowej – mówi Wojciech Zdrojowy, prezes Spółdzielni Piekarsko -Ciastkarskiej Fawor w Poznaniu. W 2008 r. jego firma zamknęła dwa zakłady i skoncentrowała ...
termin składania wniosków Usługodawców upływa w dniu 27 lutego 2009 r. Wnioski Usługodawców przyjmowane są w Centrali Agencji Rynku Rolnego,
Tradycyjnie już nasza Giełda Pracy czyli aktualne oferty pracy w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, Agencji Nieruchomości Rolnych oraz Agencji Rynku Rolnego ...
Masz dwie krowy. John Paulson (tak, tak, ten od funduszy hedgingowych) pożycza od ciebie krowę, którą sprzeda za 100 dolarów. Daje ci 10 dolarów jako depozyt zabezpieczający. Kupujesz od sąsiada krowę za 100 dolarów. 90 dolarów pożyczasz z banku, a ...
Spożycie przetworów rybnych w Polsce jest wciąż relatywnie małe w porównaniu do krajów zachodnioeuropejskich. Niemniej jednak, w ostatnim roku można zaobserwować wzrastający udział konserw rybnych w sprzedaży ogółem.