Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Barszcz na zakwasie gryczanym i żurki. Nowości Farmy Świętokrzyskiej nie tylko na Wielkanoc

14 kwietnia 2022
Barszcz na zakwasie gryczanym i żurki. Nowości Farmy Świętokrzyskiej nie tylko na Wielkanoc

Wielkanocne świętowanie w rodzinnym gronie to czas, który pozwala naładować akumulatory wyczerpane po zimie. Warto zadbać nie tylko o psychikę, ale również ciało i postawić na zdrowe produkty. Dlatego wraz z wiosną wśród ekologicznych nowości Farmy Świętokrzyskiej pojawiły się m.in. barszcz biały i na zakwasie z kiszonych buraków, soczewice czerwona i brązowa oraz naturalny hummus. Wszystkie są wyprodukowane w Polsce, bez dodatku sztucznych substancji smakowych i konserwantów.


- Święta to okazja, kiedy zamiast o codzienne sprawy, możemy zadbać o bliskich i spędzić z nimi kilka dni. Nieodłącznym elementem udanej Wielkanocy są tradycyjne potrawy, których przygotowanie jest częścią świętowania. Dlatego szczególnie wtedy warto postawić na zdrowe, ekologiczne i tradycyjne produkty. Coraz częściej wygoda pcha nas do wyboru dań gotowych, co pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu, a dzięki świadomemu wyborowi, możemy zjeść i smacznie i zdrowo – mówi Łukasz Gębka, Prezes Farmy Świętokrzyskiej.


Święta na różne sposoby

Żurek, ćwikła i surówki muszą znaleźć się na wielkanocnym stole. Tradycję warto jednak urozmaicać. Dlatego wśród produktów Farmy Świętokrzyskiej, świetnych nie tylko na Wielkanoc, znajdują się różne rodzaje żurków – łagodniejszy, na zakwasie ryżowym i nieco bardziej wyrazisty, na zakwasie gryczanym. Zamiast żurku można podać również barszcz biały czy czerwony, którego bazą jest zakwas z kiszonych buraków. Świąteczne potrawy świetnie wzbogaci ćwikła, do wyboru ostra lub łagodna. Warzywa można podać także w formie surówki z kiszonej kapusty, ogórków z curry czy gotowanych buraczków. A dla osób, które chcą odpocząć od tradycyjnych potraw, na stole powinien znaleźć się lubiany przez wielu klasyczny hummus.


Strączki dla zdrowia

Świetnym elementem nie tylko świątecznej, ale codziennej wiosennej diety są strączki. Zawierają mnóstwo składników odżywczych, a przy tym dużo roślinnego białka i błonnika, dzięki czemu są sycące. Dlatego w ofercie Farmy Świętokrzyskiej znalazły się gotowane fasola jaś oraz brązowa i zielona soczewica, które można jeść prosto ze słoika, bez potrzeby długiego namaczania i gotowania.


Wszystkie produkty Farmy Świętokrzyskiej są produkowane wyłącznie ze składników ekologicznych, na bazie zdrowych, autorskich receptur. Nie zawierają żadnych sztucznych substancji smakowych i konserwantów.


Produkty Farmy Świętokrzyskiej można zamówić m.in. w sklepie internetowym firmy z dostawą w ciągu jednego dnia: https://biozfarmy.pl/


Świąteczne produkty, w tym nowości, są dostępne tu: https://biozfarmy.pl/pol_m_BIOzFarmy-na-SWIETA-424.html


***

Farma Świętokrzyska to jedna z największych polskich firm oferujących ekologiczne warzywa, owoce oraz przetwory, prowadząca certyfikowane ekologiczne gospodarstwo rolne. Firma, która powstała w 2002 roku, aktualnie na 370 hektarach uprawia ponad 30 rodzajów ekologicznych warzyw i owoców. We własnej przetwórni produkuje obecnie ponad 70 produktów bio, bazujących na zdrowych, autorskich recepturach. Farma Świętokrzyska współpracuje zarówno z dużymi sieciami handlowymi, jak i odbiorcami hurtowymi i detalicznymi. Swoje produkty oferuje również we własnym sklepie internetowym BIOzFarmy.pl.

 

Biuro Prasowe Farmy Świętokrzyskiej


POWIĄZANE

Kwestie bezpieczeństwa żywnościowego muszą być traktowane przez polityków tak po...

Innowacje biotechnologiczne w służbie biogospodarki Rola biotechnologii w rozwoj...

Platforma edukacyjna Preply stworzyła listę najbardziej przyjaznych europejskich...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę