biogaz_09_2025

Dioksyny w belgijskich jajach

8 sierpnia 2019
Dioksyny w belgijskich jajach

Belgijskie służby odpowiedzialne za kontrolę bezpieczeństwa żywności donoszą, że w jajach ekologicznych pochodzących z jednej z ferm wykryto niedopuszczalny poziom dioksyn.

Jaja były sprzedawane przez kilku hurtowników i sieci handlowe. Niebezpieczne substancje zostały wykryte przez zakład pakowania, który poinformował Federalną Agencję Bezpieczeństwa Łańcucha Żywnościowego (FASFC).

Ferma z której pochodziły jaja została tymczasowo zablokowana. Właściwe służby ustalają możliwe źródło zanieczyszczenia  dioksynami. Badane są pasze oraz gleby na wybiegach dla kur.

 

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków została wybrana nowa Rada Nadz...

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...

Sens dokonującej się na naszych oczach rewolucji internetowej da się lepiej zroz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę