aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Dolnośląskie Perły 2016

14 września 2016
Dolnośląskie Perły 2016

Podczas finału XVI edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów komisja konkursowa nominowała produkty i potrawy do ogólnopolskiej nagrody Perła 2016.

Prestiżowe statuetki dostaną:

-w kategorii najlepszy regionalny produkt żywnościowy:

•    Ser górski Sudecki
 Wańczykówka, Lucyna i Sylwester Wańczyk, Krzeszów
•    Korniszon
Zakład Handlu i Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego, Teofil Szelwika, Ścinawa
•    Likier karkonoski
Abditus Sp. z o. o., Tomasz Łuszpiński, Borowice w Karkonoszach

-w kategorii najlepsze danie i potrawa regionalna:

•    Koryto Gerwazego, czyli gulasz z dzika i jelenia
Dworek Galosa Sp. z o.o., Monika Galos, Strachocin

Krajowy Finał Konkursu i uroczystości wręczenia statuetki Perły 2016, odbędzie się w Poznaniu, w niedzielę 25 września, w czasie trwania Międzynarodowych Targów Spożywczych Polagra Food.

 

dodr.pl, fot. DODR


POWIĄZANE

Już za moment rozpocznie się długo wyczekiwany gorący sezon wakacyjny. Z pomocą ...

Nieustannie pojawiają się nowe informacje o przypadkach, w których oszuści wykor...

Wiele osób posiadających rezydencję podatkową Abu Zabi, Dubaju czy innego emirat...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę