aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Na Kongres BIOEXPO po wiedzę o rolnictwie ekologicznym

11 października 2019
Na Kongres BIOEXPO po wiedzę o rolnictwie ekologicznym

Już 11 października br. na targach BIOEXPO 2019 rozpocznie się największy w Polsce, trzydniowy Kongres żywności i produktów bio. Na piątkowym panelu „Tworzę rynek eko” producenci i przetwórcy żywności ekologicznej dowiedzą się, jak powinni się przygotować na wejście w życie najnowszych przepisów, obowiązujących od 2021 roku oraz poznają trendy konsumenckie, które dzisiaj kształtują popyt na produkty ekologiczne.

Targi BIOEXPO Warsaw, to pierwsze takie wydarzenie w Europie Środkowo -Wschodniej, całościowo dedykowane branży produktów ekologicznych. Ma łączyć w jednym miejscu: konsumentów, specjalistów, producentów i dystrybutorów żywności ekologicznej, a także rolników produkujących żywność konwencjonalną. Targom towarzyszy kongres, w ramach którego odbędą się warsztaty tematyczne i panele eksperckie.

11 i 12 października, zostaną przeprowadzone trzy panele: „Tworzę rynek eko”, „Badania i rozwój” oraz „Chcę być na rynku eko”, które w szczególności powinny zainteresować producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności. Dorota Metera – ekspert jednej z jednostek certyfikujących w rolnictwie ekologicznym, opowie o szczegółach najnowszego rozporządzenia, które zmienia dotychczasowe procedury dla produkcji ekologicznej. O tym, jak skutecznie promować swoją firmę, rozszerzać sieć dystrybucji i bezpośrednią sprzedaż do klientów, opowie z kolei właściciel Farmy Świętokrzyskiej – Łukasz Gębka oraz prowadzące BioBazar Warszawski Joanna Żuchlińska i Agnieszka Saternus. W piątkowym panelu wystąpi również szereg ekspertów marketingu i badaczy rynku. Prezentacje Katarzyny Łozińskiej-Wróbel z IMAS International oraz Grzegorza Gizy z IQS Research poświęcone będą trendom konsumenckim, które kształtować będą rynek eko i popyt na bio produkty w najbliższej przyszłości.

W piątek odbędzie się również panel poświęcony badaniom w eko rolnictwie, zorganizowany i prowadzony przez Stowarzyszenie Polska Ekologia. W ramach niego przewidziane są trzy prezentacje: Darii Affeltowicz z Wydziału Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego, Macieja Majewskiego z FreshMazovia oraz dr inż. Pawła Radomskiego z Instytutu Zootechniki w Krakowie.

Na sobotnim panelu „Chcę być na rynku eko” uczestnicy dowiedzą się, jak rozpocząć ekologiczną produkcję zgodnie ze standardami unijnymi oraz jakie perspektywy ma w Polsce rynek certyfikowanej żywności ekologicznej. W tym bloku tematycznym wystąpią m.in.: dr Urszula Sołtysiak, wykładowca uniwersytecki, wieloletnia dyrektor pierwszej jednostki certyfikującej, a obecnie również rzecznik prasowa kampanii „Eko jemy – nie marnujemy”, Sławomir Chłoń - Prezes Zarządu Organic Farma Zdrowia oraz Marcin Żekało i dr Michał Dudek z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

Jak informuje Krystyna Radkowska, Prezes Polskiej Izby Żywności Ekologicznej, organizatora kampanii „Eko jemy – nie marnujemy” –

Uczestnictwo w Kongresie BIOEXPO jest szansą na nawiązanie partnerstw i pozyskanie cennej wiedzy na temat trendów na rynku eko żywności. To nie tylko idealne miejsce na podzielenie się wiedzą i doświadczeniami z innymi producentami czy konsumentami, ale również szansa na pozyskanie nowych kanałów dystrybucji i promocji.

Szczegółowy program Kongresu i opis poszczególnych paneli tematycznych znajduje się na stronie: https://jemyeko.com/kongres-bioexpo/. Organizatorzy zapraszają do rejestrowania się przez formularz na stronie – po rejestracji wstęp bezpłatny: https://bioexpo.pl/kongres/#formularz.

Więcej informacji znajdziesz na stronie Polskiej Izby Żywności Ekologicznej: www.jemyeko.com.

Jeśli chcesz spotkać ludzi, którzy wiedzą wszystko o zdrowiu, żywności ekologicznej i przyszłości naszej planety przyjdź porozmawiać z nami na kongresie Bio Expo. Więcej na stronie: https://bioexpo.pl/kongres/#kongres.

bioexpo


POWIĄZANE

Oczywiste jest, że organizacja imprez okolicznościowych, jak wesela, święta czy ...

Think tank Żywność dla Przyszłości prezentuje wnioski z raportu „Talerz Polaka -...

Z najnowszego rynkowego raportu wynika, że art. spożywcze na grilla rdr. zdrożał...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę