informacje
o stosowaniu
® zarejestrowana nazwa ADAMA Polska

Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie.

Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej w dniu 13.02.2019 r.

14 lutego 2019
Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej w dniu 13.02.2019 r.
Nazwa produktu Cena brutto
06.02.2019 13.02.2019
WARZYWA


bakłażan [kg] 9,00 5,00
    brokuły [szt.] 4,00 4,00
    buraki [kg] 1,20 1,00
    cebula [kg] 2,40 2,40
    chrzan [kg] 8,00 4,00
    cukinia [kg] 9,00 8,00
    czosnek [szt.] 1,50 1,50
    fasola [kg] 5,00 4,00
    kalafior [szt.] 7,00 6,00
    kalarepa [szt.] 2,00 2,00
    kapusta pekińska [kg] 2,50 2,50
    kapusta [kg] 2,40 3,00
    kapusta kiszona [kg] 3,60 2,40
    koperek [pęczek] 1,50 1,50
    marchew [kg] 2,00 1,50
    melon [szt.] 6,00 6,00
    ogórek [kg] 6,00 6,00
    pieczarka [kg] 4,00 4,00
    pietruszka [kg] 8,40 8,00
    papryka czerwona [kg] 10,00 8,00
    pomidor [kg] 6,00 6,00
    por [szt.] 2,50 4,00
    rukola [0,125 kg] 3,50 2,00
    rzepa biała [kg] 4,00 6,00
    rzodkiewka [pęczek] 1,80 2,00
    sałata masłowa [szt.] 3,00 4,00
    sałata lodowa [szt.] 4,00 4,00
    seler [kg] 3,00 4,00
    seler naciowy [szt.] 3,50 3,20
    szczypiorek [szt.] 1,50 1,50
    szpinak [0,125 kg] 3,50 1,50
    włoszczyzna [szt.] 4,00 4,50
    ziemniaki [kg] 1,20 1,20
OWOCE IMPORTOWANE
    ananasy [szt.] 8,00 8,00
    avocado [szt.] 4,00 4,00
    banany [kg] 4,00 4,50
    kiwi [szt.] 1,00 1,00
    limonki [kg] 10,00 10,00
    mango [szt.] 4,00 5,00
    pomarańcze [kg] 4,50 4,50
    mandarynki [kg] 5,00 5,50
    winogrona białe [kg] 12,00 12,00
    cytryny [kg] 5,50 5,00
    grapefruit [kg] 5,00 5,00
OWOCE KRAJOWE


gruszki [kg] 5,00 5,00


jabłka [kg] 1,40 1,40
MIĘSO WIEPRZOWE
    boczek b/k [kg] 13,14 12,80
    golonka wieprzowa z/k [kg] 7,47 6,43
    karkówka b/k [kg] 14,10 13,10
    łopatka b/k [kg] 9,33 8,33
    nogi wieprzowe [kg] 5,20 4,60
    polędwiczki [kg] 23,62 22,60
    watróbka [kg] 3,81 2,80
    schab z/k [kg] 12,00 11,00
    schab b/k [kg] 14,10 13,10
    słonina [kg] 4,76 3,76
    szynka b/k [kg] 12,00 10,80
    żeberka paski [kg] 16,00 15,00
MIĘSO WOŁOWE
    szponder [kg] 16,00 14,00
    antrykot b/k [kg] 30,48 28,50
    łata [kg] 13,14 11,14
    pręga [kg] 17,90 15,90
    udziec [kg] 23,62 21,90
    rostbef b/k [kg] 31,24 29,20
DRÓB
    kurczak cały [kg] 5,97 6,71
    ćwiartka z kurczaka [kg] 4,31 4,71
    noga z kurczaka [kg] 5,41 6,39
    skrzydła z kurczaka [kg] 3,52 4,29
    filet z kurczaka [kg] 12,70 14,80
    watróbka z kurczaka [kg] 3,26 3,26
    filet z indyka [kg] 20,25 20,36
    udziec z indyka [kg] 9,86 10,07
    skrzydła z indyka [kg] 6,60 6,97
NABIAŁ
    Actimel [4x100g] 4,29 5,87
    jajka [10 szt] 4,19 3,14
    kefir [350g] 2,05 2,05
    maślanka [l] 2,22 2,22
    margaryna [250g] 1,79 1,83
    jogurt naturalny [370g] 2,34 2,34
    serek wiejski [200g] 1,77 1,88
    masło extra [200g] 4,50 4,41
    masło roślinne kubek [250g] 1,88 2,09
    mleko w kartonie 2% [l] 2,09 2,09
    mleko w kartonie 3,2% [l] 2,30 2,30
    ser biały chudy [kg] 12,59 12,38
    ser biały półtłusty [kg] 12,90 12,58
    ser biały tłusty [kg] 13,11 12,59
    ser żółty Gouda [kg] 15,74 15,74
    śmietana 12% [0,2l] 1,63 1,63
    śmietana 18% [0,2l] 1,63 1,63
    śmietana kremówka 30% [0,2l] 2,40 2,51
WĘDLINY
    baleron gotowany [kg] 16,95 17,90
    kiełbasa podwawelska[kg] 10,48 10,50
    kiełbasa zwyczajna [kg] 9,33 8,30
    kabanosy wieprzowe [kg] 29,33 29,30
    polędwica sopocka [kg] 17,90 17,90
    szynka gotowana [kg] 14,80 14,80
INNE
    mąka szymanowska [kg] 2,39 2,89
    mąka poznańska [kg] 2,05 2,05
    cukier [kg] 2,14 2,14
    olej kujawski [l] 5,50 5,50
    smalec [0,2 kg] 0,89 0,83

 

 

Marek Połomski, Praska Giełda Spożywcza


POWIĄZANE

Jesteśmy jako kraj potentatem produkcji owoców, ale jemy aż o 40% mniej owoców n...

Głosowanie w Komisji AGRI PE nad sprawozdaniem p. Ulriki Müller dotyczącym rozpo...

W odpowiedzi na pismo z 7 marca 2019 r. Zarządu KRIR realizujące wniosek zgłoszo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę