informacje
o stosowaniu
® zarejestrowana nazwa ADAMA Polska

Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zwróć uwagę na zwroty wskazujące rodzaj zagrożenia oraz przestrzegaj środków bezpieczeństwa zamieszczonych w etykiecie.

Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej w dniu 20.03.2019 r.

21 marca 2019
Notowania cen z  Praskiej Giełdy Spożywczej w  dniu 20.03.2019 r.
Nazwa produktu Cena brutto
13.03.2019 20.03.2019
WARZYWA


bakłażan [kg] 6,00 6,00
    brokuły [szt.] 3,50 4,00
    buraki [kg] 1,20 1,30
    cebula [kg] 2,40 2,40
    chrzan [kg] 7,00 7,00
    cukinia [kg] 5,00 6,00
    czosnek [szt.] 1,50 1,50
    fasola [kg] 7,00 7,00
    kalafior [szt.] 5,00 6,00
    kalarepa [szt.] 2,00 2,00
    kapusta pekińska [kg] 2,40 3,00
    kapusta [kg] 2,20 2,50
    kapusta kiszona [kg] 3,60 3,60
    koperek [pęczek] 1,30 1,30
    marchew [kg] 1,50 2,00
    melon [szt.] 6,00 6,00
    ogórek [kg] 6,00 6,60
    pieczarka [kg] 4,50 6,00
    pietruszka [kg] 9,00 8,80
    papryka czerwona [kg] 10,00 10,00
    pomidor [kg] 6,00 6,00
    por [szt.] 2,00 2,00
    rukola [0,125 kg] 3,50 4,00
    rzepa biała [kg] 7,00 6,00
    rzodkiewka [pęczek] 1,50 1,60
    sałata masłowa [szt.] 2,50 4,00
    sałata lodowa [szt.] 3,60 4,00
    seler [kg] 2,60 3,00
    seler naciowy [szt.] 3,50 4,00
    szczypiorek [szt.] 1,20 1,40
    szpinak [0,125 kg] 3,50 4,00
    włoszczyzna [szt.] 4,00 4,00
    ziemniaki [kg] 1,20 1,30
OWOCE IMPORTOWANE
    ananasy [szt.] 8,00 8,00
    avocado [szt.] 4,00 4,00
    banany [kg] 5,00 5,00
    kiwi [szt.] 1,00 1,00
    limonki [kg] 10,00 15,00
    mango [szt.] 6,00 6,00
    pomarańcze [kg] 4,50 5,50
    mandarynki [kg] 5,00 5,50
    winogrona białe [kg] 12,00 12,00
    cytryny [kg] 5,50 6,00
    grapefruit [kg] 6,00 8,00
OWOCE KRAJOWE


gruszki [kg] 5,00 5,50


jabłka [kg] 1,40 1,40
MIĘSO WIEPRZOWE
    boczek b/k [kg] 12,80 13,30
    golonka wieprzowa z/k [kg] 4,75 6,35
    karkówka b/k [kg] 13,14 13,62
    łopatka b/k [kg] 8,57 9,05
    nogi wieprzowe [kg] 4,70 4,50
    polędwiczki [kg] 23,60 23,62
    watróbka [kg] 4,00 3,00
    schab z/k [kg] 12,14 11,43
    schab b/k [kg] 13,14 13,62
    słonina [kg] 4,00 4,00
    szynka b/k [kg] 11,80 11,71
    żeberka paski [kg] 15,70 15,60
MIĘSO WOŁOWE
    szponder [kg] 14,10 14,10
    antrykot b/k [kg] 28,40 28,50
    łata [kg] 15,00 15,05
    pręga [kg] 16,00 16,00
    udziec [kg] 21,70 21,70
    rostbef b/k [kg] 29,70 29,30
DRÓB
    kurczak cały [kg] 7,14 6,80
    ćwiartka z kurczaka [kg] 4,92 5,03
    noga z kurczaka [kg] 6,60 6,60
    skrzydła z kurczaka [kg] 4,99 5,34
    filet z kurczaka [kg] 15,11 15,21
    watróbka z kurczaka [kg] 3,26 3,26
    filet z indyka [kg] 20,25 20,25
    udziec z indyka [kg] 10,07 10,04
    skrzydła z indyka [kg] 6,71 6,71
NABIAŁ
    Actimel [4x100g] 5,87 5,87
    jajka [10 szt] 3,45 3,42
    kefir [350g] 2,04 2,04
    maślanka [l] 2,26 2,26
    margaryna [250g] 1,83 1,83
    jogurt naturalny [370g] 2,34 2,34
    serek wiejski [200g] 1,91 1,91
    masło extra [200g] 4,19 4,06
    masło roślinne kubek [250g] 1,98 1,98
    mleko w kartonie 2% [l] 2,09 2,09
    mleko w kartonie 3,2% [l] 2,30 2,05
    ser biały chudy [kg] 12,38 12,38
    ser biały półtłusty [kg] 12,58 12,58
    ser biały tłusty [kg] 12,59 12,59
    ser żółty Gouda [kg] 15,74 15,74
    śmietana 12% [0,2l] 1,63 1,63
    śmietana 18% [0,2l] 1,63 1,63
    śmietana kremówka 30% [0,2l] 2,51 2,51
WĘDLINY
    baleron gotowany [kg] 17,90 17,90
    kiełbasa podwawelska[kg] 10,50 10,50
    kiełbasa zwyczajna [kg] 8,80 8,80
    kabanosy wieprzowe [kg] 29,60 29,40
    polędwica sopocka [kg] 17,90 17,90
    szynka gotowana [kg] 16,90 14,80
INNE
    mąka szymanowska [kg] 2,39 2,39
    mąka poznańska [kg] 1,88 1,88
    cukier [kg] 2,11 2,11
    olej kujawski [l] 5,49 5,75
    smalec [0,2 kg] 0,83 0,83

 

 

Marek Połomski, Praska Giełda Spożywcza


POWIĄZANE

Jesteśmy jako kraj potentatem produkcji owoców, ale jemy aż o 40% mniej owoców n...

Głosowanie w Komisji AGRI PE nad sprawozdaniem p. Ulriki Müller dotyczącym rozpo...

W odpowiedzi na pismo z 7 marca 2019 r. Zarządu KRIR realizujące wniosek zgłoszo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę