aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Owoce MAKRO Chef sygnowane programem Polskie Skarby Kulinarne w halach MAKRO

30 lipca 2019
Owoce MAKRO Chef sygnowane programem Polskie Skarby Kulinarne w halach MAKRO

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Polska pojawiło się pięć nowych produktów pod parasolem marki MAKRO Chef: pigwowiec, dereń, czarny bez, jeżyna i dzika róża. Produkty wpisują się w tradycyjną kuchnię polską, dlatego też posiadają sygnaturę programu Polskie Skarby Kulinarne, którego celem jest podnoszenie standardów kuchni polskiej.

 

Produkty te są kolejnymi, po grzybach, wprowadzone z sygnaturą Polskich Skarbów Kulinarnych. Program ma na celu zwiększyć świadomość Polaków na temat bogactwa tradycji kulinarnej naszego kraju oraz sprawić, by bardziej docenili oni kuchnię polską  i dostrzegli, że rodzime dania również mogą być prestiżowe i pełne zaskakujących doznań smakowych.

 

Owoce zajmują szczególne miejsce w polskiej tradycji i mają szerokie zastosowanie w kuchni. Dlatego sieć MAKRO Polska postanowiła poszerzyć portfolio marki MAKRO Chef o pięć nowych pozycji: pigwowiec, dereń, czarny bez, jeżyna oraz dzika róża. Produkty występują w opakowaniach 1 kg i są głęboko mrożone, a po obróbce termicznej gotowe do spożycia.

 

W polskiej kuchni owoce najczęściej wykorzystywane są do przetworów, deserów, kompotów, nalewek oraz jako składnik pierogów i zup. Mogą także stanowić element dekoracji czy dodatku, który doda daniu wyrazistości. 

 

Owoce pigwowca polecane są na dżemy i galaretki. Można je łączyć w przetworach z innymi owocami, np. jabłkami lub aronią. Czarny bez jest doskonały jako baza do konfitur i nalewek. Z owoców dzikiej róży robi się najsłynniejsze nadzienie do pączków, a dżemy, soki i syropy w ich wykorzystaniem charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem i zapachem. Dereń doskonale nadaje się jako składnik konfitur i marmolad. Jeżynowe dżemy, soki i kompoty smakują wyśmienicie, dlatego bez wątpienia ten owoc powinien znaleźć się w każdej kuchni.

 

Linia MAKRO Chef obejmuje wysokiej jakości produkty i półprodukty spożywcze, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii, m.in.: ryże, kasze, cięte zioła, kiełki, sosy, miody, pomidory suszone. Wszystkie produkty powstają we współpracy z ekspertami i szefami kuchni oraz zostają poddane testom i ścisłej kontroli jakościowej tak, by jak najlepiej dopasować je do różnych potrzeb i typów biznesów gastronomicznych.

Informacje o firmie

infowire.pl


POWIĄZANE

Zmiana pozycji rolnictwa strategicznym atutem Europy!   Ponieważ Unia Europejska...

Jak pinformował na Sławomir Homaja z NSZZZ RI Solidarność, do tej pory w dopłaci...

Belgijski organ ds. zdrowia popiera nowe zasady edycji genów, inna jest opinia f...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę