dnikukurydzy_210818

Produkty OSM Łowicz nagrodzone przez ekspertów

29 maja 2018
Produkty OSM Łowicz nagrodzone przez ekspertów
Newseria Innowacje

Krajowa Ocena Masła i Mlecznych Produktów Wysokotłuszczowych 2018 odbyła się podczas XI Euroforum Polskiego Mleczarstwa w Rzeszowie. To jedno z najważniejszych wydarzeń w branży mleczarskiej. Produkty zgłoszone przez polskich producentów były oceniane przez Komisję Superarbitrów i Zespoły Arbitrów Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy. Za podstawę oceny przyjęto badania wykonane przez Laboratorium Oceny Żywności i Diagnostyki Zdrowotnej SGGW. Na ostateczny werdykt składały się również takie czynniki, jak: ocena sensoryczna, prawidłowe oznakowanie, a także estetyka i funkcjonalność produktu.

W ocenie ekspertów na najwyższe, bo pierwsze, miejsce zasłużyły aż trzy artykuły z portfolio OSM Łowicz. W kategorii Masło (82% tł.) nagrodzono jeden z flagowych produktów spółdzielni, czyli masło łowickie ekstra. Do jego produkcji mleczarnia nie stosuje oleju, barwników, czy konserwantów. Masło wyróżnia się sposobem wygniecenia, które wpływa na jego dobrą smarowność, a przy zastosowaniu zaawansowanej technologicznie aparatury produkcyjnej jest też bardzo dobrze odgazowane, dzięki czemu zachowuje niezwykły i mocny aromat.

Kolejnym produktem nagrodzonym podczas XI Euroforum w Rzeszowie są plastry Gouda w opakowaniu o gramaturze 150 g. To ulubiona forma konfekcjonowanego sera żółtego w opinii naszych klientów. Taka porcja idealnie wystarcza na wspólny rodzinny posiłek. Łatwo się też ją przechowuje dzięki opakowaniu, które posiada opcje otwórz/zamknij. Zmodyfikowana szata graficzna zachęca apetycznymi aranżacjami, jasnymi kolorami i wyraźnym regionalnym motywem, który jest spójny z resztą produktów łowickich – mówi Joanna Kołodyńska, kierownik działu marketingu w OSM Łowicz.

Trzeci złoty medal przypadł w udziale łowickiej Felladzie w kubeczku. To ser produkowany metodą mikrobiologiczną, bez substancji konserwujących i zagęszczających. Delikatnego smaku i aromatu nabiera wyłącznie w wyniku działania drobnoustrojów serowarskich. Zapakowany w wygodny kubeczek z wieczkiem wielokrotnego użytku doskonale sprawdzi się w przygotowaniu wiosennych i letnich potraw. O tym, że nasze produkty są cenione i lubiane przez naszych klientów za jakość i smak wiedzieliśmy od dawna. Cieszymy się, że teraz mamy na to kolejny dowód w postaci nagród przyznanych przez ekspertów Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy – podsumowuje Joanna Kołodyńska.

 

 

Newseria Innowacje


POWIĄZANE

Mniejsze obciążenia podatkowe dla rolników tworzących spółdzielnie zapewni ustaw...

Komisja Europejska poinformowała w czwartek, że wkrótce wypłaci z Funduszu Solid...

„Polska bez smogu” to temat panelu dyskusyjnego podczas 8. Europejskiego Kongres...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę