biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

PRZEPIS: Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!

6 maja 2020
PRZEPIS: Clafoutis z pomidorkami cherry i czarnymi oliwkami drylowanymi OLE!
Newseria Lifestyle

Składniki:

  • 3 jajka
  • 120 g mąki + 250ml mleka
  • 60 g parmezanu
  • opakowanie pomidorków cherry
  • ½ słoiczka oliwek drylowanych czarnych OLE!
  • sól, pieprz
  • bazylia

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z funkcją pieczenia góra-dół. W misce mieszamy mleko, oliwę, mąkę, parmezan i jajka. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy sól i pieprz.
Na głębszej tortownicy lub innym naczyniu do pieczenia układamy pomidorki oraz oliwki. Całość zalewamy ciastem. Możemy posypać ulubionymi przyprawami lub pieprzem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 40 min.

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

Oliwki drylowane czarne OLE!
Pojemność: 240 ml
Cena: około 8 zł

 

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

Elastyczna edukacja rolnicza zyskuje na znaczeniu. Kurs rolnika online to nie ty...

Sznurek do prasy rolniczej jest niezbędny do działania takich maszyn jak prasa k...

Rozpoczynając realizację przedsięwzięcia mogącego oddziaływać na środowisko, inw...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę