A_BIO_AGRO_950

PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!

22 stycznia 2021
PRZEPIS: Szakszuka z kaparami w oleju z ziołami OLE!
Newseria Lifestyle

Składniki:

  • 3 pomidory (najlepiej sparzone i obrane ze skórki)
  • 2-3 jajka
  • Kapary w oleju z ziołami OLE!
  • duża garść bazylii lub pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża łyżka masła
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sól, pieprz

 

Pomidory kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany czosnek. Chwilę smażymy. Dorzucamy pomidory. Na dużym ogniu smażymy i czekamy aż płyn odparuje. Nie mieszamy lub robimy to bardzo delikatnie, aby pomidory nie stały się przecierem. Dodajemy jajka i smażymy pod przykryciem ok. 4 min. Po ścięciu się jajek potrawę posypujemy posiekanymi ziołami i dodajemy kapary. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło z zgrillowanym pieczywem.

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę