aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

SERTOP - Pizzerinki Margherita z oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią

28 stycznia 2021
SERTOP - Pizzerinki Margherita z oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i świeżą bazylią

Składniki ciasta do pizzy:

 

1,5 szklanki mąki pszennej

0,5 szklanki ciepłej przegotowanej wody

2 łyżki oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki cukru

3-4 g drożdży instant (w proszku)

 


Dodatki:

 

kilka listków świeżej bazyli

50 g oliwek czarnych pokrojonych w plasterki

kilka plastrów sera topionego Cheddar SERTOP

ulubiony sos do posmarowania pizzerinek

 


Przygotowanie. Do dużej miski wsypujemy mąkę oraz drożdże i dokładnie mieszamy. Następnie dodaje-my sól, cukier i oliwę z oliwek. Mieszamy tak długo, aż składniki połączą się w jednolite, gładkie, dobrze napowietrzone ciasto. Formujemy z ciasta kulę i odstawiamy do wyro-śnięcia w ciepłym miejscu na ok. 20 minut. Rozgniatamy dłońmi ciasto na gruby placek, po czym rozciągamy je tak, aby powstał placek o grubości ok. 0,5 centymetra. Wycinamy foremką małe placki, rozkładamy je na blaszce, smarujemy sosem, a następnie kładziemy na nich plasterki sera i pokrojone oliwki. Pizzerinki wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 °C) i pieczemy przez ok. 15-20 minut. Upieczone pizzerinki dekorujemy świeżą bazylią.

 


Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl

 

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Jest kwiecień. Zbliża się okres kwitnienia rzepaku. To świetny moment, by przypo...

Zabiegi przedwschodowe lub wczesnopowschodowe to bardzo skuteczne rozwiązanie w ...

Amerykański Forbes opublikował artykuł, w którym stwierdza się że 'Era zdrowego ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę