dnikukurydzy_210818
Orlen_81018

SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

12 października 2017
SZYBKI TORCIK W SŁOICZKU Z KREMEM CYNAMONOWYM I ORZECHAMI – NA JESIENNĄ CHANDRĘ

Na szybki torcik-PRZEPIS

Składniki na 2 porcje:
• gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
• serek mascarpone – 150 g
• śmietanka 36% - 150 g
• cukier puder – 40 g
• cynamon – 2 łyżeczki
• wanilia – ½ laski
• orzechy włoskie – 50 g
• ozdobne słoiczki – 2 sztuki


Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

Smacznego!

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka


POWIĄZANE

28 września br. Adam Wojciech Sekściński reprezentujący Zarząd Funduszu Składkow...

Wydatki włoskich konsumentów na produkty żywnościowe i napoje wzrosły o 6,5% w p...

Zgodnie z finalnymi danymi GUS inflacja CPI obniżyła się we wrześniu do 1,9% r/r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę