A_BIO_AGRO_950

Warstwowa sałatka

17 lipca 2020
Warstwowa sałatka

Składniki:

 

  • 1 woreczek mieszanki sałat Bolero mix firmy Eisberg
  • pół awokado
  • 2 ogórki kiszone
  • 50 g zielonej soczewicy
  • pół jabłka
  • pół czerwonej papryki
  • garść pestek dyni
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połówki cytryny
  • pół szklanki natki pietruszki
  • papryczka chilli
  • sól

 

Przygotowanie:

 

Soczewicę wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować 25 min. Odcedzić i zostawić do ostudzenia. Oliwę, drobno posiekaną pietruszkę i papryczkę chilli wymieszać z sokiem z cytryny, następnie doprawić do smaku solą. Paprykę pokroić w krótkie paski, ogórek, jabłko i awokado w kostkę. Na dno słoika wlać dressing, następnie wsypać soczewicę i układać warstwowo: jabłko, ogórek, awokado, paprykę oraz mieszankę sałat Bolero mix. Posypać prażonymi pestkami dyni. Przed spożyciem wymieszać wszystkie warstwy bądź wyłożyć do miseczki.



Biuro prasowe Grupy Eisberg


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę