aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Food Automation – konferencja branży mleczarskiej

22 października 2015
W dniach 5-6 listopada br. w Ciechocinku odbędzie się konferencja dedykowana branży przetwórstwa mleczarskiego. Tematem przewodnim spotkania ekspertów będzie „cyfryzacja i optymalizacja produkcji”.
Konferencja organizowana jest przez firmę Siemens pod auspicjami Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego, Forum Odbiorców Energii Elektrycznej i Gazu oraz Izby Energetyki Przemysłowej i Odbiorców Energii.



- Polska jest obecnie czwartym w Unii Europejskiej producentem mleka, po Niemczech, Francji i Wielkiej Brytanii. By przetwórstwo było efektywne, a biznes konkurencyjny, producenci zobligowani są do ciągłej optymalizacji i automatyzacji procesu produkcji. – mówi Łukasz Otta z firmy Siemens, jeden z pomysłodawców konferencji. Na pierwszą edycję konferencji zaplanowaliśmy cztery panele dyskusyjne. Pierwszego dnia będziemy rozmawiać o rozwoju branży mleczarskiej w Polsce w perspektywie najbliższych lat oraz o efektywności procesów produkcyjnych. W drugim dniu poruszymy temat finansowania inwestycji w kontekście pozyskiwania funduszy unijnych oraz kwestię zarządzania zasobami i szkolenia kadry technicznej.

Organizator zaplanował także odbywające się równolegle warsztaty techniczne dla inżynierów.

Konferencja Food Automation to płaszczyzna prezentacji osiągnięć naukowo-badawczych i wdrożeniowych w przemyśle przetwórstwa mleczarskiego. Uczestnictwo w wydarzeniu pozwala poznać najnowsze techniki i światowe technologie w tej branży, a także nawiązać kontakt z najważniejszymi jej przedstawicielami w Polsce. Podczas konferencji wystąpią autorytety o bogatym doświadczeniu, reprezentujący szanowane instytucje: praktycy i przedstawiciele środowiska akademickiego.

Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają:
• osoby zarządzające przedsiębiorstwem
• technologów i inżynierów produkcji, procesu produkcyjnego
• osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji
• kierowników utrzymania ruchu.

***


Partnerem Głównym konferencji jest firma ATER Logic. Partnerem Merytorycznym firma DB Energy. Partnerami konferencji są: Bitner, Lapp Kabel, Mlekomat, Schultz.

Data i miejsce konferencji: 5-6.11.2015, Ciechocinek, Hotel Villa Park****, http://www.villapark.pl/.


Koszt uczestnictwa wynosi: 590 PLN netto. Koszt obejmuje udział w konferencji, materiały, wyżywienie oraz zakwaterowanie.

Więcej informacji, agenda oraz rejestracja: www.konferencja-foodautomation.pl


POWIĄZANE

Jak na razie, jedynym dokumentem pod którym podpisała się strona rządowa są usta...

Przy 428 głosach za, 131 przeciw i 44 wstrzymujących się, posłowie poparli przed...

Posłowie przyjęli zmiany we wspólnej polityce rolnej (WPR), aby zmniejszyć obcią...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę