Biogaz_III Forum 2025

Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

14 listopada 2017
Wygraj z Bursztynem kurs gotowania u Kurta Schellera

Warsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn. Spomlek producent serów premium – długodojrzewających, ręcznie pielęgnowanych - świętuje 15-lecie powstania Bursztyna – absolutnej arystokracji wśród serów marki Skarby Serowara.

Zapraszamy do obejrzenia filmu promującego konkurs w internecie:

https://www.youtube.com/watch?v=DN2dgFRY7wc

Zasady są proste

Do udziału w konkursie może przystąpić każdy konsument, który w okresie promocyjnym – od 6 listopada do 31 grudnia kupi ser długodojrzewający marki Skarby Serowara (Bursztyn, Rubin lub Szafir) o wadze min. 190 g. Zadanie polega na zrobieniu zdjęcia, które będzie pokazywało jak przyjemnie spędzamy czas z bliskimi oraz informacji, dlaczego spotkanie w takim gronie są wspaniałe i niepowtarzalne. Zdjęcie i opis należy umieścić na stronie: www.konkurs.skarbyserowara.pl

Nagrody

Jury w cotygodniowym głosowaniu przyzna nagrodę główną: warsztat kulinarny dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera. Poza tym dla najciekawszych prac zostanie przyznane: 5 voucherów do wybranej restauracji- każdy na kwotę 400 zł  oraz 15 zestawów noży do serów długodojrzewających  marki Skarby Serowara.

Bursztyn – ser na każdą okazję

Delikatny smak, wyrazisty aromat, wyczuwalne kryształki, ręczna pielęgnacja oraz sześciomiesięczny okres dojrzewania, składają się na wielkie dzieło polskiego serowarstwa jakim jest ser Bursztyn. W tym roku mija 15 lat od kiedy powstała jego pierwsza receptura. Uznawany jako absolutna arystokracja wśród serów. To jeden z najcenniejszych Skarbów Serowara z Radzynia Podlaskiego.

Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor.

Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania. Smakowi towarzyszy lekko pikantna nuta.

Idealny na przekąski, jako dodatek do potraw, znakomicie pasuje na każdą okazję w gronie rodziny czy znajomych.


infowire.pl


POWIĄZANE

Nowoczesne gospodarstwa mleczne stawiają na efektywność i automatyzację. Jednym ...

Obowiązujące od początku 2025 roku nowe przepisy dotyczące podatku od nieruchomo...

Nie ma smaku bardziej letniego niż miód. Wystarczy odkręcić słoik, by poczuć zap...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę