300 tysięcy mielonych kotletów, które zostały rozprowadzone w sieci sklepów Leclerc na południu Francji było skażonych bakteriami z grupy Coli.
Na rynku spożywczym zapanowała wolnoamerykanka. Zwycięża ten, kto wyprodukuje taniej, a jego wyroby będą „zjadliwe”. Gdzież te czasy, gdy cechy rzeźników konkurowały ze sobą jakością wyrobów? Dziś lepszy jest ten, kto sprzeda najwięcej. ...
Można odliczać dni do powstania pierwszych na Podlasiu przyzagrodowych serowarni. Gospodarze z Rogowa i Kościuk nad Narwią będą w nich wyrabiać wyjątkowe, swojskie sery z wyjątkowego mleka od czerwonych krów.
Spotkanie Zarządów Wojewódzkich Izb Rolniczych.
W obecności ministra Krzysztofa Jurgiela w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów odbyła się uroczystość wręczenia aktu powołania na stanowisko sekretarza stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Postulowana przez Samoobronę renegocjacja traktatu akcesyjnego jest możliwa tylko teoretycznie. Uzyskanie zgody wszystkich państw Unii na podniesienie dopłat dla polskich rolników jest nierealne.
Eksperci zapewniają, że spożywanie drobiu jest bezpieczne. Wzrost sprzedaży zanotowali duzi i renomowani producenci. Mniej mięsa natomiast kupuje się z małych ubojni czy na bazarach.
Szesnaście procent pracowników irlandzkich przedsiębiorstw to imigranci z krajów Europy Środkowej i Wschodniej, które przystąpiły do UE w maju 2004 roku - informuje w środę dziennik "The Irish Independent".
W Polsce tworzy się coraz więcej grup producentów rolnych. Dzięki nim rolnicy i podmioty gospodarcze działające w rolnictwie mogą wynegocjować lepsze warunki sprzedaży swoich produktów np. z supermarketami. Dodatkową zachętą jest również unijne ...
Leszek Balcerowicz, szef NBP, jest na najdłuższym wypowiedzeniu w nowożytnej historii Polski. Dostał je na rok przed upływem kadencji. Być może niedługo posady stracą też inni członkowie Rady Polityki Pieniężnej "w związku z likwidacją stanowiska ...