O wykryciu w jajkach oraz produktach zawierających jajka z Polski śladów salmonelli poinformowała na portalu RASFF holenderska agencja ds. kontroli jakości żyw...
Ceny jaj w Polsce spadają w ślad za zniżkami w większości państw w Europie - informują analitycy Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki...
Skrupulatna kontrola procesu pakowania i transportu jaj ma być sposobem na zmniejszenie liczby stłuczek. Na rynek wprowadzono niedawno narzędzie nazywane Wire...
Polska jest największym producentem i eksporterem drobiu w Unii Europejskiej. Sprzedaż z roku na rok rośnie, a polskie kurczaki i indyki z powodzeniem zdobywają...
Według prognoz zagranicznych służb rolnych Amerykańskiego Departamentu Rolnictwa (USDA/FAS) z września br., produkcja mięsa kurcząt brojlerów w UE będzie nadal ...
Sekretarz Stanu Jacek Bogucki przyjął wczoraj ambasadora Singapuru w Rzeczypospolitej Polskiej Loo Choon Yong.
Podczas wysokiej rangi wydarzenia, którego gospodarzem była poseł do Parlamentu Europejskiego Elisabeth Köstinger, Copa wręczyła nagrodę za innowację dla rolni...
W latach 2012-2015 słabła dynamika polskiego eksportu jaj w skorupkach, jednak w 2016 r. widoczny jest jej wzrost w porównaniu do analogicznego okresu...
Według danych Komisji Europejskiej, średnia cena sprzedaży kurcząt brojlerów (tuszki 65%) na rynku UE we wrześniu br. wyniosła 176,6 EUR/100 kg i była o 0,4%...
Informujemy, że obowiązek znakowania środków spożywczych informacją o wartości odżywczej, który będzie obowiązywał od 13 grudnia 2016 r., nie dotyczy znakowania...