Tyski producent serków topionych zamierza poszerzyć współpracę z gastronomią w zakresie regionalnych pro...
Ocieplenie klimatu i związane z nim coraz częściej występujące i coraz bardziej intensywne susze i fale upałów mogą znacznie uszczuplić zbiory jęczmienia...
Główny Inspektor Sanitarny Jarosław Pinkas oraz Główny Lekarz Weterynarii Paweł Niemczuk zawarli we wtorek w Warszawie porozumienie, w którym precyzyjnie...
Jeden z największych producentów paszy w Chinach poinformował o wybiciu prawie 20 tys. świń na fermie w prowincji Liaoning na północnym wschodzie kraju z powodu...
Polski Komitet Energii Elektrycznej zaapelował do Komisji Europejskiej o interwencję na rynku w związku z wysokimi cenami uprawnień do emisji CO2. Według...
Cyberzagrożenia to temat, który dotyczy wszystkich krajów i instytucji, dlatego międzynarodowa współpraca i wymiana informacji jest niezbędna do skutecznej...
Obliczono, że w latach 90. XX wieku z pożywieniem zjadaliśmy 2 kg „chemii” rocznie. Szacuje się, że obecnie z jedzeniem dostępnym na rynku spożywamy jej nawet...
Rusza kampania na rzecz poprawy bezpieczeństwa na drogach - "Nie skreślaj życia tak prędko" zrealizowana na zlecenie Krajowej Rady Bezpieczeństwa Ruchu...
W najbliższy wtorek 16 października obchodzony będzie Światowy Dzień Żywności mający na celu zwrócenie szczególnej uwagi na zjawisko głodu i niedożywienia...
Dorsze w Bałtyku są coraz chudsze i mniejsze; przyczyną jest m.in. brak pokarmu oraz przełowienie akwenu - wskazują organizacje ekologiczne opierając się na...