Lubuscy przyrodnicy zbierają informacje, by utworzyć bazę danych konieczną do wydania "Atlasu motyli dziennych parków krajobrazowych woj. lubuskiego". Książka...
W Polsce do wyrzucania jedzenia minimum raz w tygodniu przyznaje się 30 proc. ludności – rocznie na śmietnik trafia nawet 9 mln ton produktów spożywczych. Gosp...
Stworzenie własnego awatara jeszcze nigdy nie było tak proste. Dzięki platformie start-upu po załadowaniu skanu głowy, można szybko zyskać trójwymiarowy obraz ...
Kremowe zupy bez dodatku glutaminianu sodu i sztucznych barwników to najnowsza linia produktów marki Cykoria, która w czerwcu pojawiła się na rynku. W skład...
W Bieszczadach rozpoczęły się leśne sianokosy. "Przygotowujemy m.in. zimową paszę dla ponad 500 bieszczadzkich żubrów. Skoszonych zostanie 1,5 tys. ha...
Właściwości zdrowotne probiotyków zależą od tego, czy zawierają one szczep bakterii bądź drożdżaków o skuteczności potwierdzonej badaniami - mówili eksperci...
W Polsce występują cztery rodzime gatunki węży: gniewosz plamisty (Coronella austriaca), wąż Eskulapa (Zamenis longissimus), zaskroniec zwyczajny...
Pochłania zanieczyszczenie z powietrza i sprawia, że nasze mieszkania są wolne od trujących pyłów i gazów. Skrzydłokwiat to naturalny sojusznik w walce o...
Słońce, plaża i szum morza… a może góry, natura i kilkudniowe oderwanie się od zabieganej codzienności? Ach, chciałoby się wyjechać na wakacje! Dlaczego więc...
Rzepak ozimy jest jednym z najbardziej opłacalnych gatunków uprawnych w Polsce i Europie. Najważniejszymi czynnikami decydującymi o jego potencjale plo...