A_TSW_2026_950

Prądem przyrządzone

Utrwalanie żywności to jedno z najważniejszych zadań przemysłu spożywczego. Od pola do stołu droga jest niekiedy daleka. Z tego powodu znaczna część żywności...

19 kwietnia 2017

CIECH Sarzyna: nowa linia konfekcyjna rozlała już 3,5 mln litrów środków ochrony roślin

Już 3,5 mln litrów środków ochrony roślin rozlano na nowych liniach konfekcyjnych CIECH Sarzyna. Zakup nowoczesnych i w pełni zautomatyzowanych linii prze...

19 kwietnia 2017

Dzień otwarty dealera Deutz-Fahr

Rok 2017 zapisze się w historii wydarzeń jako rok, w którym po raz pierwszy odbył się ogólnopolski Dzień Otwarty Dealera DEUTZ-FAHR. Wyjątkowość tego wydarzenia...

19 kwietnia 2017

Główny Lekarz Weterynarii nie zgadza się z zarzutami Czechów dot. pracy polskich służb weterynaryjnych

Główny Lekarz Weterynarii nie zgadza się z zarzutami swego czeskiego odpowiednika dotyczącymi kontroli produkcji żywności przeprowadzanymi przez polskie służby ...

18 kwietnia 2017

Prezes KSC: zniesienie kwot cukrowych spowoduje wojnę cenową

Zniesienie limitowania produkcji cukru, które nastąpi 1 października tego roku, spowoduje rewolucję na rynku cukru. Przede wszystkim koncerny będą walczyć cen...

18 kwietnia 2017

ARR: dzieci jedzą więcej owoców i warzyw, ale nadal mniej niż powinny

Dzieci uczestniczące w programie "Owoce i warzywa w szkole" jedzą o 18 proc. więcej owoców, ale to nadal mniej, niż zalecają eksperci - podała Agencja Rynku Rol...

18 kwietnia 2017

Jarosław Pinkas będzie tworzył Inspekcję Bezpieczeństwa Żywności

Jarosław Pinkas został powołany w czwartek na pełnomocnika rządu ds. utworzenia jednolitej instytucji odpowiedzialnej za bezpieczeństwo żywności - poinformował ...

18 kwietnia 2017

Francuski związek chłopski: w UE można działać na szczeblu narodowym

Zjazd jednego z trzech największych francuskich związków rolniczych Confederation paysanne (Konfederacji chłopskiej) wezwał w czwartek wieczorem do działania na...

18 kwietnia 2017

Od Biskupina do ferm przemysłowych - zawrotna kariera kur

Najstarsze ślady obecności kur domowych w Polsce pochodzą z Biskupina i mają ponad 2,5 tys. lat. Już w średniowieczu hodowla tych zwierząt była powszechna. Dziś...

18 kwietnia 2017

Polska żywność ekologiczna rośnie w siłę. Popularność zdobywają szybkie, ale zdrowe przekąski

Rośnie sektor polskiej żywności ekologicznej. Szacuje się, że w tym roku jego wartość przekroczy miliard złotych. W ciągu ostatniej dekady liczba producentów...

18 kwietnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę