Ogród Herbapol zaprasza! Start nowej strony internetowej na 75-lecie Herbapolu-Lublin „75 lat zakochani w naturze z wzajemnością” – pod tym hasłem firma Herbap...
Amerykański Forbes opublikował artykuł, w którym stwierdza się że 'Era zdrowego jedzenia dzięki nauce dopiero się rozpoczyna". Tkie możiwosci pojawiają się, dzi...
Z inicjatywy Copa-Cogeca odbyły się warsztaty dotyczące fermentacji precyzyjnej, w których wziął udział Adam Drosio ekspert Federacji Branżowych Związków Produc...
Procesy zmian klimatycznych mają istotny wpływ na Ukrainę jako państwo agrarne. Zmiany te nie zawsze są negatywne i można je z powodzeniem wykorzystać dla rozwo...
Certyfikat BREEAM, czyli Building Research Establishment Environmental Assessment Method, jest jednym z najbardziej uznanych i powszechnie stosowanych systemów ...
Centrum Badań i Rozwoju Technologii dla Przemysłu - niezależne, komercyjne centrum R&D, działające od 10 lat wkrótce wprowadzi do sprzedaży swój pierwszy w pełn...
Coraz częstsze susze, degradacja gleby i wiele innych czynników stanowią problem dla rolnictwa. W celu uzyskania odmian bardziej odpornych, także na choroby, mo...
Duńscy rolnicy są zaniepokojeni planami nałożenia podatku od emisji dwutlenku węgla w rolnictwie w ramach wysiłków kraju na rzecz poprawy klimatu, co może dopro...
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków FDA publikuje wytyczne dotyczące dobrowolnego angażowania się przed wprowadzeniem na rynek żywności pochodzącej z rośli...
Twierdzenia dotyczące ekologii: podwójne wysiłki weryfikacyjne mogą prowadzić do podwójnych kar na poziomie gospodarstwa Po przyjęciu w Brukseli tekstu, zdecydo...