OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Świeże warzywa i owoce będą drożały

22 grudnia 2015
Świeże jedzenie jest bardziej narażone na podwyżki cen surowców i energii, które stanowią mniejszy procent kosztów żywności przetworzonej - mówi France Caillavet, dietetyczka z Narodowego Instytutu Badań Rolniczych w Paryżu.

Rosnące we Włoszech koszty makaronu, chleba, owoców i warzyw sprawiają, że coraz więcej osób nie stać na słynną śródziemnomorsą zdrową dietę. Włosi coraz częściej jedzą tanią przetworzoną żywność, z dużą ilością tłuszczu, cukru i soli.

POWIĄZANE

Jak podaje APK-Inform, ceny kukurydzy paszowej nadal aktywnie rosną na Ukrainie ...

Czy może być taniej? Na rynku międzynarodowym emocje nieco stygną, a ropa nie ta...

Kierowcy zaczynają w końcu odczuwać skutki przeceny, z jaką na początku kwietnia...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę