OPOLAGRA_2025

Kody CN produktów

0104 10 30Jagnięta (do jednego roku życia) 0104 10 80Żywe owce inne niż zwierzęta hodowlane czystej krwi i jagnięta 0104 20 90Żywe kozy inne niż zwierzęta hodowlane czystej krwi 0204Mięso

13 kwietnia 2004

Wprowadzanie systemu HACCP

Aby móc wprowadzić system HACCP należy dostosować go do danego produktu i procesu produkcyjnego. Zakres działania systemu może obejmować wszystkie etapy, od momentu uzyskiwania surowca aż do

13 kwietnia 2004

Przeżywanie i wzrost mikroorganizmów

Wiele czynników wpływa na przeżywanie i wzrost mikroorganizmów, a także produkcje toksyn termostabilnych, są to: Niewłaściwa temperatura lub czas podczas obróbki termicznej, co może

13 kwietnia 2004

Źródła zanieczyszczeń chemicznych i ciał obcych

Zanieczyszczenia tego typu mogą wynikać np. z: Złych technik czyszczenia, które pozostawiają środki czyszczące na powierzchniach i urządzeniach Złego działania systemów mycia

13 kwietnia 2004

Polskie zakłady posiadające uprawnienia do eksportu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej

(według poszczególnych kategorii towarów): 1. Mięsa drobiowego oraz przetworów z tego mięsa 01.04.2004 2. Jelit naturalnych 3. Mięsa końskiego, wołowego,

13 kwietnia 2004

Źródła skażeń mikrobiologicznych w zakładach produkcyjnych

Zakażenie produktów może nastąpić z wielu źródeł np.: Zakażenie krzyżowe produktów od nieprzetworzonych surowców poprzez pracowników za pomocą rak, ubrań i narzędzi Z miejsc wzrost

13 kwietnia 2004

Źródła skażeń żywności

Zakażenia mikrobiologiczne jak dotychczas są głównym problemem i w największym stopniu dotykają konsumentów. Przypadki zatruć pokarmowych i dane epidemiologiczne jednoznacznie wykazują, że

13 kwietnia 2004

Wprowadzenie

Pierwsze zastosowanie systemu HACCP w przemyśle spożywczym miało miejsce w roku 1960. Firma Pilsbury wprowadziła go do swojej fabryki. Podczas wdrażania współpracowała zarówno z Laboratorium

13 kwietnia 2004

Informacje ogólne

HACCP-Hazard Analysis and Critical Control Points Od dłuższego czasu wśród polskich producentów mięsa przewija się problem wdrożenia i stosowania w swoich zakładach procedur

13 kwietnia 2004

Usługi bankowe są dla nas za drogie

Wysokie koszty usług bankowych oraz bezwzględność w egzekucji długów - to najczęstsze skargi klientów na banki. Rzecznik praw obywatelskich, prof. Andrzej Zoll zwraca uwagę, że nie ma równości

13 kwietnia 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę