biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Broszura informacyjna

Zasady przywozu Pozwolenia są wymagane w ramach przywozu niepreferencyjnego powyżej ilości minimalnych, tj. 5 szt. zwierząt lub 100 kg mięsa. Składanie wniosków o pozwolenia Przedsiębiorcy

13 kwietnia 2004

Kody CN produktów

0104 10 30Jagnięta (do jednego roku życia) 0104 10 80Żywe owce inne niż zwierzęta hodowlane czystej krwi i jagnięta 0104 20 90Żywe kozy inne niż zwierzęta hodowlane czystej krwi 0204Mięso

13 kwietnia 2004

Wprowadzanie systemu HACCP

Aby móc wprowadzić system HACCP należy dostosować go do danego produktu i procesu produkcyjnego. Zakres działania systemu może obejmować wszystkie etapy, od momentu uzyskiwania surowca aż do

13 kwietnia 2004

Przeżywanie i wzrost mikroorganizmów

Wiele czynników wpływa na przeżywanie i wzrost mikroorganizmów, a także produkcje toksyn termostabilnych, są to: Niewłaściwa temperatura lub czas podczas obróbki termicznej, co może

13 kwietnia 2004

Źródła zanieczyszczeń chemicznych i ciał obcych

Zanieczyszczenia tego typu mogą wynikać np. z: Złych technik czyszczenia, które pozostawiają środki czyszczące na powierzchniach i urządzeniach Złego działania systemów mycia

13 kwietnia 2004

Polskie zakłady posiadające uprawnienia do eksportu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej

(według poszczególnych kategorii towarów): 1. Mięsa drobiowego oraz przetworów z tego mięsa 01.04.2004 2. Jelit naturalnych 3. Mięsa końskiego, wołowego,

13 kwietnia 2004

Źródła skażeń mikrobiologicznych w zakładach produkcyjnych

Zakażenie produktów może nastąpić z wielu źródeł np.: Zakażenie krzyżowe produktów od nieprzetworzonych surowców poprzez pracowników za pomocą rak, ubrań i narzędzi Z miejsc wzrost

13 kwietnia 2004

Źródła skażeń żywności

Zakażenia mikrobiologiczne jak dotychczas są głównym problemem i w największym stopniu dotykają konsumentów. Przypadki zatruć pokarmowych i dane epidemiologiczne jednoznacznie wykazują, że

13 kwietnia 2004

Wprowadzenie

Pierwsze zastosowanie systemu HACCP w przemyśle spożywczym miało miejsce w roku 1960. Firma Pilsbury wprowadziła go do swojej fabryki. Podczas wdrażania współpracowała zarówno z Laboratorium

13 kwietnia 2004

Informacje ogólne

HACCP-Hazard Analysis and Critical Control Points Od dłuższego czasu wśród polskich producentów mięsa przewija się problem wdrożenia i stosowania w swoich zakładach procedur

13 kwietnia 2004
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę