Notowania cen na Rynku Elizówka w dniu 23.10.2015

26 października 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 20.10    Różnica

warzywa                            
1    .roszponka        4    4    4    4    0
2    .rucola    opakowanie 100g    4    4    4    4    0                                                                                       
3    .sałata mix    opakowanie 100g    4    4    4    4    0
4    bakłażan    kg    4    5    4,5    4,5    0
5    brokuł    szt.    1,5    2,5    2    2,75    -0,75
6    brukselka    kg    5    6    5,5    5    0,5
7    burak czerwony    kg    0,9    1    0,95    1    -0,05
8    cebula    kg    1    1,3    1,15    1,25    -0,1
9    cebula cukrowa    kg    2,8    3,2    3    2,5    0,5
10    cebula czerwona    kg    2    2,6    2,3    2,2    0,1
11    cebula czosnkowa    kg    3,2    4    3,6    3,6    0
12    cukinia    kg    3,6    7,2    5,4    5    0,4
13    czosnek    szt.    0,6    1,5    1,05    1,05    0
14    dynia    kg    2    2    2    2    0
15    fasola szparagowa żółta    kg    8    9    8,5        
16    kalafior    szt.    2,5    3,5    3    3,25    -0,25
17    kapusta biała    szt.    2,5    3    2,75    2,65    0,1
18    kapusta czerwona    kg    1,5    2    1,75    1,75    0
19    kapusta kiszona    kg    1,5    2    1,75    2,4    -0,65
20    kapusta pekińska    kg    2    2,4    2,2    2,2    0
21    kapusta włoska    szt.    2,5    3    2,75    2,75    0
22    koper    pęczek    0,8    1    0,9    1,1    -0,2                                                                                                      
23    marchew    kg    1,3    1,5    1,4    1,4    0
24    natka z pietruszki    pęczek    0,7    1    0,85    0,8    0,05
25    ogórek    kg    5    5    5    4,5    0,5
26    ogórek długi imp.    kg    4    4,8    4,4    4,6    -0,2
27    ogórek gruntowy    kg    4,5    4,5    4,5    3,75    0,75
28    ogórek kiszony    kg    4,5    5    4,75    4,75    0
29    ogórek krótki imp.    kg    2    2    2    3    -1
30    papryka czerwona    kg    4,8    4,8    4,8    4,7    0,1
31    papryka pikantna    kg    7    8    7,5    8    -0,5
32    pietruszka    kg    4    4,4    4,2    4,2    0
33    pomidor    kg    4    4,5    4,25    4,5    -0,25
34    pomidor malinowy    kg    5    6,6    5,8    5,8    0
35    por    szt.    1,8    1,8    1,8    1,65    0,15
36    por    kg    3    3    3    3,1    -0,1
37    rzepa biała    kg    2    2    2    2,4    -0,4
38    rzepa czarna    kg    2    2    2    2    0
39    rzodkiewka    pęczek    1,3    1,5    1,4    1,5    -0,1
40    sałata    szt.    1,5    1,8    1,65    1,65    0
41    sałata lodowa    szt.    3,5    3,8    3,65    3,65    0
42    seler    kg    3    3,6    3,3    3,3    0
43    seler naciowy    szt.    2,8    3    2,9    3,25    -0,35                                                                                   
44    szczypior    szt.    0,7    1    0,85    1    -0,15
45    włoszczyzna    pęczek    2,4    2,6    2,5    2,5    0
46    ziemniak    kg    0,7    0,8    0,75    0,9    -0,15

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    11    10,5    11    -0,5
2    pieczarka    kg    4,5    5,5    5    5,3    -0,3

owoce                            
1    ananas    szt.    6    8,5    7,25    7    0,25
2    arbuz    kg    4    4    4    4    0
3    banany    kg    3,5    4    3,75    3,75    0
4    cytryny    kg    5    5,5    5,25    5,25    0
5    grapefruity    kg    4    6    5    5,75    -0,75
6    gruszka Lukasówka    kg    2    3    2,5    2,65    -0,15
7    gruszki Santa Maria    kg    3    3    3    3    0
8    gruszki Generał    kg    3    3    3    3    0
9    gruszki Konferencja    kg    2    3    2,5    3    -0,5
10    jabłka Bohemia Gold    kg    1,67    1,87    1,77    1,87    -0,1
11    jabłka Boiken    kg    1,67    1,87    1,77    1,87    -0,1
12    jabłka Boskoop    kg    1,2    1,93    1,57    1,94    -0,37
13    jabłka Cortland    kg    1,67    1,87    1,77    1,73    0,04                                                                        
14    jabłka Decosta    kg    1,2    1,73    1,47    1,7    -0,23
15    jabłka Eliza    kg    1,2    1,33    1,27        
16    jabłka Elstar    kg    1,2    1,67    1,44        
17    jabłka Gala    kg    1,2    1,67    1,44    1,77    -0,33
18    jabłka Golden Delicious    kg    1,2    1,87    1,54        
19    jabłka Jester    kg    1,87    1,87    1,87    1,77    0,1
20    jabłka Ligol    kg    1,2    1,87    1,54    1,9    -0,36
21    jabłka Lobo    kg    1    1,87    1,44    1,94    -0,5
22    jabłka Malinowa    kg    1,67    2    1,84    2    -0,16
23    jabłka Mutsu    kg    1,2    1,67    1,44        
24    jabłka Prince    kg    1,67    1,87    1,77        
25    jabłka Rubin    kg    1,2    1,87    1,54    1,84    -0,3
26    jabłka Rubinola    kg    1,2    1,87    1,54    1,87    -0,33
27    jabłka Rubinstar    kg    1,67    1,67    1,67        
28    jabłka Sampion    kg    1,2    1,8    1,5    1,84    -0,34
29    kaki    szt.    1,1    2,5    1,8    2,5    -0,7
30    kiwi    kg    3    6    4,5    4,75    -0,25
31    limonka    kg    10    11,2    10,6    12,1    -1,5
32    śliwka Prezydent    kg    3,5    3,5    3,5    3,5    0                                                                                    
33    śliwki węgierki    kg    3,5    3,5    3,5    3,5    0
34    żurawina    kg    17    17    17        
35    mandarynki    kg    4    7    5,5    5,85    -0,35
36    orzechy laskowe    kg    9    9    9    9    0
37    orzechy włoskie    kg    5    10    7,5    4    3,5
38    pomarańcze    kg    4,3    4,8    4,55    4,65    -0,1
39    Pomelo    szt.    4,5    5    4,75    5    -0,25
40    winogrona białe    kg    5    6,4    5,7    5,5    0,2
41    winogrona ciemne    kg    5    6,5    5,75    6,05    -0,3

art. spożywcze                            
1    cukier    kg    2,35    2,6    2,48    2,48    0
2    dorsz (filet mrożony)    kg    23,2    24    23,6    23,6    0
3    fasola drobna Aura    kg    6    6    6    6    0
4    fasola Jaś duży    kg    13    16    14,5    14,5    0
5    fasola Jaś karłowy    kg    5    5    5    5    0
6    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,5    0                                                                                    
7    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
8    karczek    kg    11,55    12,6    12,08    12,08    0
9    kiełbasa zwyczajna    kg    5,9    11,03    8,47    8,67    -0,2
10    kurczak    kg    6,8    7    6,9    6,6    0,3
11    mak    kg    11    11    11    10,5    0,5
12    makrela wędzona    kg    10,5    11,3    10,9    10,9    0
13    masło Extra    200 g    3,2    3,2    3,2    3,2    0
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    11,75    11,75    11,75    11,13    0,62
16    schab b/kości    kg    14,5    14,9    14,7    15,2    -0,5
17    szprot wędzony    kg    9    10,5    9,75    9,75    0


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę