aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Szkolenie HACCP

27 listopada 2003

Szanowni Państwo,

Kolejne nowelizacje ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, rozszerzyły obowiązek wdrożenia i stosowania zasad sytemu HACCP (ang. Hazard Analyzes and Critical Control Points) zarówno przez średnich jak też małych przedsiębiorców. Z tego względu, chcąc przybliżyć zainteresowanym najważniejsze rozwiązania, Ministerstwo Gospodarki Pracy i Polityki Społecznej we współpracy z Polską Agencją Rozwoju Przedsiębiorczości organizuje cykl 9 szkoleń poświęconych problematyce systemu Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli w handlu detalicznym.

Szkolenia organizowane będą w:

Poznaniu – 18 listopada 2003 r.
Zielonej Górze – 19 listopada 2003 r.
Białymstoku – 21 listopada 2003 r.
Katowicach – 21 listopada 2003 r.
Krakowie – 24 listopada 2003 r.
Wrocławiu – 24 listopada 2003 r.
Opolu – 25 listopada 2003 r.
Rzeszowie – 27 listopada 2003 r.
Bydgoszczy – 27 listopada 2003 r.

Udział w szkoleniu jest nieodpłatny - cykl szkoleń jest finansowany przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości w ramach realizacji „Programu rozwoju handlu wewnętrznego do 2003 roku”.

Czym jest system HACCP?
Kto ma obowiązek stosować zasady sytemu HACCP?
Jakie wymagania powinni spełnić właściciele sklepów?
Czy wdrożenie sytemu HACCP może być finansowane ze środków publicznych?

Mamy nadzieję, że na te i inne pytania znajdą Państwo odpowiedzi biorąc udział w szkoleniu. Szkolenia adresowane są do przedsiębiorców prowadzących działalność w zakresie handlu detalicznego. Szczegółowy zakres tematyczny szkolenia przedstawiony jest w załączonym programie. Osobom, które wezmą udział w szkoleniu zapewniamy ciekawe materiały szkoleniowe. Uczestnicy otrzymają także zaświadczenie udziału w szkoleniu.

Zajęcia poprowadzą konsultanci i trenerzy posiadający wieloletnią praktykę w zakresie systemów jakości Instytutu Organizacji i Zarządzania w Przemyśle „ORGMASZ”.

Sławomir Muńko
Konsultant i trener systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP oraz zarządzania jakością, auditor I, II i III strony, wykładowca zagadnień z zakresu systemów zarządzania jakością z bogatym doświadczeniem w obszarze systemu HACCP.

Aneta Wysokińska
Doświadczony wykładowca systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP wykładowca na wyższych uczelniach z zakresu HACCP.

Jerzy Chrząszcz
Konsultant i trener systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP, GMP, GHP, auditor I i II strony, wykładowca zagadnień z zakresu systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP.

Joanna Drapińska
Konsultant systemów zarządzania jakością oraz zintegrowanych systemów wg ISO 9001 i HACCP, auditor I i II strony, również wykładowca zagadnień z zakresu ISO 9001 i HACCP.

Instytut „ORGMASZ” istnieje od 1953 roku i specjalizuje się w dziedzinie zarządzania przez jakość.

Osoby zainteresowane udziałem w szkoleniu prosimy o kontakt z :

Panią Barbarą Longą
Małopolska Agencja
Rozwoju Regionalnego

tel. 12 411 46 03
fax. 12 412 43 79
e-mai: szkolenia@marr.pl

W przypadku szkoleń organizowanych w:
Katowicach
Krakowie
Opolu

Panią Anną Jeżowską
Wrocławska Agencja
Rozwoju Regionalnego

tel. 71 372 37 30
fax. 71 372 36 85
e-mail: ajz@warr.pl

W przypadku szkoleń organizowanych w:
Poznaniu
Wrocławiu
Zielonej Górze

Panią Dorotą Isajuk
Podlaska Fundacja
Rozwoju Regionalnego

tel. 85 740 86 79
fax. 85 740 86 85
e-mail: isajuk@pfrr.bialystok.pl

W przypadku szkoleń organizowanych w:
Białymstoku
Bydgoszczy
Rzeszowie

Zgłoszenia prosimy przesyłać pocztą elektroniczną lub faksem na podane wyżej adresy. W zgłoszeniu prosimy podać:

  1. termin wybranego szkolenia,
  2. imiona, nazwiska, stanowiska zgłaszanych osób (osoby zgłaszane mogą być zastąpione),
  3. imię i nazwisko, telefon, fax oraz e-mail osoby uprawnionej do dalszych kontaktów,
    zgodnie z załączonym wzorem.

Formularz zgłoszenia prosimy wypełnić czytelnie drukowanymi literami. Przyjęcie zgłoszenia zostanie potwierdzone przez organizatora. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, o przyjęciu zgłoszenia decydować będzie kolejność nadesłania zgłoszenia.

Jeszcze raz serdecznie zapraszamy.

Program szkoleń
Zgłoszenie uczestnika w szkoleniu


POWIĄZANE

Od 10 lutego Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa będzie przyjmował...

Około 92,6 tys. ton żywności o wartości ponad 265 mln zł trafi w tym roku do org...

Sytuacja na unijnym rynku rolnym nadal jest krytyczna. Potrzeba środków łagodząc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę