Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz zdecydowanie negatywnie ocenia propozycję zawarte w tak zwanej „Piątce dla zwierząt”. Zarzucamy zawartym w niej pomysłom ...
W ostatnich tygodniach branża mięsna, a szczególnie hodowcy trzody chlewnej, są atakowani w mediach elektronicznych i społecznościowych. Najczęstsze argumenty...
Rada Sektora Wołowiny zaprezentowała w piątek w ministerstwie rolnictwa ...
Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...
Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - przyznał w środę prezes NBP Adam Glapiński...
Znaczenie przetwórstwa rolno-spożywczego rośnie, czemu sprzyja coraz większa produkcja owoców i warzyw, jak też rosnący eksport - powiedział wiceprezes PKO BP...
Prokuratura Okręgowa w Płocku umorzyła śledztwo w sprawie pożaru w Zakładach Mięsnych Olewnik Bis w Świerczynku (Mazowieckie), do którego doszło na początku stycznia. Powodem jest niewykrycie sprawcy podpalenia, co jako przyczynę pożaru wskazali wcześniej biegli.
Krajowa Rada Lekarsko-Weterynaryjna żąda przywrócenia obowiązkowych świadectw zdrowia dla wszystkich przemieszczanych świń oraz przesyłek surowego mięsa wie...
Znane i doceniane przez rzesze konsumentów Wędliny z Borów Tucholskich ponownie triumfują! Po wyróżnieniu w plebiscycie „Produkt Roku. Wybór Konsumentów – Innowacja 2016”, tym razem produkty firmy Gzella nagrodzono w konkursie Złota Siódemka Zdrowej Żywności 2016. W tegorocznej edycji plebiscytu uznanie zdobyły wyroby z linii bezglutenowej. Odznaczenie przyznawane innowacyjnym polskim markom,
to dowód uznania dla produktów, o których wysoką jakość - z ogromną pieczołowitością - każdego dnia dba producent z Borów Tucholskich.