dnikukurydzy_210818
Agrolok_10818

Ceny - wieprzowina

13 marca 2007
Na rynku mięsa już widać przedświąteczne podwyżki, ale szaleństwa nie ma i raczej nie będzie. Najwyraźniej podrożały półtusze wieprzowe. W ciągu tygodnia to skok średnio o 15 – 20 groszy za kilogram.

Dziś pełne półtusze w klasie E kosztują 5 złotych 10 groszy. Więcej kosztuje też schab. Importowany z Belgii zdrożał do 13 złotych 70 groszy za kilogram. Za naszą zachodnią granicą również podwyżki. Jak prognozują maklerzy – w najbliższym czasie mogą pojawić się problemy z wystarczającą ilością surowca, ale nie powinno się to znacząco przekładać na ceny.

Tymczasem eksport nadal kuleje. Trudno mówić nawet o cenach najtańszych elementów. Jeśli tylko znajdzie się klient ma szanse negocjować bardzo korzystne transakcje.


POWIĄZANE

Rada Sektora Wołowiny zaprezentowała w piątek w ministerstwie rolnictwa ...

Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...

Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę