Sarnia dziczyzna czy mięso z kangura?

1 lipca 2002

Dzięki firmie Ekoimex z Warszawy diabetycy mogą rozszerzyć swój jadłospis. 

Od pewnego czasu firma ta importuje do Polski mięso z kangura, którego smak porównuje się ze smakiem sarniej dziczyzny. Pilotażowe partie tego towaru dostępne są w sieci hal Makro Cash and Carry.

Mięso z kangura ma w przybliżeniu jednakową zawartość białek i minerałów jak mięso z sarny. Jest kruche, posiada specyficzny zapach, niską zawartość tłuszczu oraz najniższy ze znanych poziom cholesterolu. Dziczyzna z kangura odpowiada wszelkim wymaganiom diety dla cukrzyków.

Mięso importowane jest z Australii, gdzie otrzymuje się je wyłącznie droga odłowu. Cena kangurzego rozbefu, antrykotu czy udźca jest wysoka. Nie wiadomo więc czy diabetyków będzie stać na tak kosztowne menu.


POWIĄZANE

Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...

Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - ...

Znaczenie przetwórstwa rolno-spożywczego rośnie, czemu sprzyja coraz większa pro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę