Trujące hamburgery

26 lipca 2002

Do sklepów i restauracji w Stanach Zjednoczonych trafiło ponad 8 tys. ton wołowych hamburgerów, w których stwierdzono obecność bakterii Escherichia coli.

Przeprowadzone dochodzenie wykazało, że skażone mięso wprowadziła na rynek firma ConAgra, jeden z największych zakładów przetwórstwa mięsnego w USA. Departament rolnictwa Stanów Zjednoczonych rozpoczął już akcję wycofywania ze sprzedaży felernych hamburgerów. 

Przedstawiciele ConAgra twierdzą, że wołowina została poddana wszystkim niezbędnym badaniom, a ich wyniki były zgodne z obowiązującymi normami. Jednak do tej pory, do szpitali zgłosiło się już 20 osób z objawami zatrucia.

Jak widać, nie wszystko co amerykańskie jest najlepsze...


POWIĄZANE

Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...

Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - ...

Znaczenie przetwórstwa rolno-spożywczego rośnie, czemu sprzyja coraz większa pro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę