Pierwsze oznaki ożywienia na rynku wołowiny zauważyli niemieccy eksperci.
Roczne spożycie tego mięsa wzrosło z 7 do ponad 8,5 kg na osobę. To pozytywny znak dla rynku, który załamał się ponad 2 lata temu. Wtedy to w Niemczech wykryto pierwszy przypadek choroby szalonych krów – mówią analitycy z Urzędu Kontroli Rynku i Cen. Mimo, że spożycie rośnie, to jeszcze nie powróciło do poziomu sprzed kryzysu. Wówczas przeciętny Niemiec zjadał aż 10 kg wołowiny rocznie.W Niemczech bada się wszystkie krowy powyżej 24 miesięcy. W pozostałych krajach Unii tylko te mające więcej niż 30 miesięcy.
ppr.pl - Rolnictwo, Ekologia, Natura
Najnowszy, czerwcowy raport FAS USDA przedstawil dla amerykańskich eksporterów p...
ZZR "KORONA" w woim ostatnim komunikacie poinformował, że wczoraj, 13.06 Rada Mi...
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) wraz z Głównym Inspektoratem...