A_john_dere _023
a_bio-expo_ptak_750

Wędliniarska hossa

21 grudnia 2006

Zakłady mięsne i wędliniarskie już rozpoczęły produkcję świąteczną. Hossa potrwa kilka dni, ale w tym czasie można dużo zarobić, pod warunkiem że trafi się w upodobania klientów i wyprodukuje odpowiednie ilości.

Najlepsze przysmaki robione są ręcznie i w małych seriach, wszystko w oparciu o skrywane skrzętnie receptury. Okres świąteczny to zwiększona sprzedaż wędzonek , pieczonych schabów, szynki. Ważne są dodatki.

Technologia produkcji jest tak dopasowana aby wyroby były zbliżone do tego co przed laty w domach same robiły nasze babcie , tyle że ma być nieco taniej – tłumaczą przedsiębiorcy.

Mimo wszystko w święta dobrze się sprzedają także wędliny drogie . Niektóre zakłady osiągną spore zyski, menadżerowie innych będą się cieszyć jeśli nie poniosą strat a grudzień będzie na podobnym poziomie do listopada. Jedno jest pewne wybór na rynku będzie ogromny.


POWIĄZANE

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) wraz z Głównym Inspektoratem...

W swoim najnowszym komunikacie Zwiazek Zawodowy Rolnikow "KORONA" zwraca uwagę n...

Zgodnie z zapowiedzią minister rolnictwa i rozwoju wsi Robert Telus 8 maja 2023 ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę