CTR_80917

Wędliniarska hossa

21 grudnia 2006

Zakłady mięsne i wędliniarskie już rozpoczęły produkcję świąteczną. Hossa potrwa kilka dni, ale w tym czasie można dużo zarobić, pod warunkiem że trafi się w upodobania klientów i wyprodukuje odpowiednie ilości.

Najlepsze przysmaki robione są ręcznie i w małych seriach, wszystko w oparciu o skrywane skrzętnie receptury. Okres świąteczny to zwiększona sprzedaż wędzonek , pieczonych schabów, szynki. Ważne są dodatki.

Technologia produkcji jest tak dopasowana aby wyroby były zbliżone do tego co przed laty w domach same robiły nasze babcie , tyle że ma być nieco taniej – tłumaczą przedsiębiorcy.

Mimo wszystko w święta dobrze się sprzedają także wędliny drogie . Niektóre zakłady osiągną spore zyski, menadżerowie innych będą się cieszyć jeśli nie poniosą strat a grudzień będzie na podobnym poziomie do listopada. Jedno jest pewne wybór na rynku będzie ogromny.


POWIĄZANE

Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...

Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - ...

Znaczenie przetwórstwa rolno-spożywczego rośnie, czemu sprzyja coraz większa pro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę