CTR_80917

Zakłady z Lniana i Pszczyny laureatami XXII Konkursu Wędlin

6 grudnia 2004

Laureatami XXII Konkursu Wędlin - Jesień 2004 zostały Zakłady Mięsne Viola Marian Meyer w Lnianie (Kujawsko- Pomorskie) i Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania SA w Pszczynie (Śląskie).

W piątek otrzymały one puchary ministra rolnictwa za "produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym".

W Warszawie ogłoszone zostały wyniki konkursu zorganizowanego przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego pod patronatem resortu rolnictwa. Wzięły w nim udział 43 zakłady mięsne, które przedstawiły do oceny 187 produktów. Wymagania konkursowe spełniło 181 z nich.

Wyroby oceniano m.in. pod względem smaku, wyglądu i zapachu. Nagrodzone produkty uzyskały ocenę od 4,5 do 5 punktów (w skali 5- punktowej). Pod względem chemicznym zdecydowana większość badanych wędlin była zgodna z polskimi normami.


POWIĄZANE

Uzgodnienie z konsorcjum banków wstępnych warunków finansowania...

Uważamy, że projekt prezydenta powinien rozwiązać problem kredytów frankowych - ...

Znaczenie przetwórstwa rolno-spożywczego rośnie, czemu sprzyja coraz większa pro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum
Jestesmy w spolecznosciach:

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Zgłoś uwagę