aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1
aaaaaaaaKongres Mięsny

Zakłady z Lniana i Pszczyny laureatami XXII Konkursu Wędlin

6 grudnia 2004

Laureatami XXII Konkursu Wędlin - Jesień 2004 zostały Zakłady Mięsne Viola Marian Meyer w Lnianie (Kujawsko- Pomorskie) i Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania SA w Pszczynie (Śląskie).

W piątek otrzymały one puchary ministra rolnictwa za "produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym".

W Warszawie ogłoszone zostały wyniki konkursu zorganizowanego przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego pod patronatem resortu rolnictwa. Wzięły w nim udział 43 zakłady mięsne, które przedstawiły do oceny 187 produktów. Wymagania konkursowe spełniło 181 z nich.

Wyroby oceniano m.in. pod względem smaku, wyglądu i zapachu. Nagrodzone produkty uzyskały ocenę od 4,5 do 5 punktów (w skali 5- punktowej). Pod względem chemicznym zdecydowana większość badanych wędlin była zgodna z polskimi normami.


POWIĄZANE

Nowym członkiem Stowarzyszenia została spółkaLorenzPolska-wiodący producent euro...

Najnowszy, czerwcowy raport FAS USDA przedstawil dla amerykańskich eksporterów p...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę