aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 12 do 17 XI 2001 r.

22 listopada 2001
nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred.
jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,69
jogurt owocowy kubek PS 450 g zł /opak  1,93 1,50 1,64
jogurt owocowy kubek PS 500 g zł /opak  1,87 1,53 1,72
kefir kubek PS 200 g zł /opak  0,74 0,47 0,60
kefir kubek PS 450 g zł /opak  1,06 0,72 0,93
kefir kubek PS 500 g zł /opak  1,56 0,90 1,12
masło Ekstra konfekcjonowane min. 82% tł. zł /kg  13,38 6,20 9,57
masło Ekstra min. 82% tł. w blokach 25 kg zł /kg  9,47 7,80 8,44
mleko acidofilne naturalne kubek PS 500 ml zł /opak  1,41 1,09 1,23
mleko spożywcze pasteryzowane 2% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,18 1,00 1,12
mleko spożywcze pasteryzowane 2-2,5% tł. w folii 1 litr zł /litr  1,43 0,90 1,15
mleko spożywcze UHT 2-2,5% tł. w kartonie 1 litr zł /litr  1,96 0,93 1,57
mleko w proszku odtłuszczone w workach 25 kg zł /kg  9,63 7,30 8,34
ser dojrzewający Edamski min. 42% tł. zł /kg  14,98 9,00 11,86
ser dojrzewający Ementalski min. 42% tł. zł /kg  14,98 10,86 13,38
ser dojrzewający Gouda min. 42% tł. zł /kg  15,69 9,00 11,89
ser dojrzewający Tylżycki min. 42% tł. zł /kg  13,00 11,36 12,40
serek topiony kremowy kostka 100 g zł /opak  1,11 0,87 0,95
serek twarogowy homogenizowany waniliowy kubek PS 150g zł /opak  1,18 0,70 0,95
serek wiejski granulowany kubek PS 150 g zł /opak  1,35 0,85 1,15
serek wiejski granulowany kubek PS 200 g zł /opak  1,50 0,90 1,27
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 200 g zł /opak  1,23 0,68 0,98
śmietanka spożywcza pasteryzowana 18% tł. kubek PS 250 g zł /opak  1,23 0,93 1,02
twarożek ziarnisty 200 g zł /opak  1,23 1,20 1,22
twaróg półtłusty formowany zł /kg  7,81 6,42 6,86
twaróg półtłusty klinek zł /kg  7,92 6,73 7,28
twaróg półtłusty konfekcjonowany zł /kg  7,44 6,59 7,08
twaróg półtłusty krajanka zł /kg  8,50 6,26 7,07

W powyższej tabeli prezentowane są wyniki analizy danych uzyskanych z 91 zakładów.

Zapasy artykułów mleczarskich

nazwa produktu ilość (tony) liczba przedsiębiorstw
masło (>10 ton) 1 407,8  21
mleko w proszku (>100 ton)  6 774,5 16
sery twarde (>50 ton)  5 529,9 18

Badanie dotyczyło zakładów, w których zapasy masła, mleka w proszku i serów przekraczały jednostkowo odpowiednio 10, 100 i 50 ton. W analizowanym tygodniu zanotowano wzrost zapasów masła – o 17,6 ton, tj. 1,3%. Na przestrzeni tygodnia zanotowano spadek zapasów mleka w proszku – o 533,8 ton, tj. 7,4% i serów twardych – o 169,8 ton, tj. 3,0%.

Źródło: GISiPAR - informacja nr 42

POWIĄZANE

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...

- Polskie mleczarnie zaczynają już zmniejszać gramaturę opakowań - ich tarę - za...

W terminie 19-23 lutego 2024 r., członków Polskiej Izby Mleka tj.  Spółdzielczą ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę