Na przełomie roku 2003/2004 odnotowano znaczący wzrost skupu mleka surowego. Według danych GUS w styczniu 2004 r. skup tego surowca ukształtował się na poziomie 554,7 mln l i był wyższy niż
ROZDZIAŁ I Przepisy ogólne i wprowadzające § 1 1. Szczegółowe zasady rozdysponowania krajowej rezerwy krajowej kwoty mlecznej są aktem realizującym dyspozycję przepisu art. 38 ust. 1 pkt 2
W dniach 29.03 - 04.04.2004 r. ceny zbytu brutto wybranych produktów mleczarskich kształtowały się następująco: TOWAR
Coraz wyższe wymagania jakościowe stawiane przez przetwórców mleka, powodowane żądaniami konsumentów i sieci handlowych, szukających wyrobów mleczarskich o wysokiej jakości i przedłużonej
15 kwietnia państwa Unii Europejskiej zdecydują, czy przychylić się do prośby Polski, by ok. 300 polskich mleczarni i rzeźni (w większości małych) mogło dostać dodatkowy czas na
Z początkiem kwietnia br. rusza nowa strona WWW mleczarni Piątnica. Unowocześnienie strony jest elementem strategii marketingowej mleczarni, mającym na celu szersze dotarcie do klienta.
W numerze: Nowelizacja ustawy o regulacji rynku mleka i przetworów mlecznych Mleko się wylało Wprowadzenie do systemu HACCP HACCP - analiza zagrożeń w produkcji mleka Rekordowy
1 kwietnia br. wchodzą w życie przepisy regulujące rynek mleka i przetworów mlecznych. Na ich podstawie przedsiębiorcy mogą sprzedawać swoje produkty w oparciu o przyznane im kwoty mleczne.
Około 20 procent gospodarstw mleczarskich w Kujawsko-Pomorskiem może trafić na tzw. listy negatywne. Spora część z nich zapewne w ogóle zrezygnuje z produkcji. Zgodnie z zaleceniem Głównego