Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Czy sposób żywienia może mieć wpływ na nasze zdrowie? Jak się okazuje tak, i to ogromny!

Nie od dziś wiadomo, że modyfikacja sposobu żywienia ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Wielu naukowców badało tę zależność, a efekty były...

9 maja 2017

Zbożowy zawrót głowy

Moda lubi powracać – również ta kulinarna! Amarantus, komosa ryżowa, kamut to tylko nieliczne przykłady na to, że lubimy wracać do przeszłości. Dziś starożytne...

9 maja 2017

Ekspert: w atmosferze nie dzieje się nic nadzwyczajnego

Deszczowa pogoda nie oznacza, że w atmosferze dzieje się coś nadzwyczajnego; o tej porze mamy dużą zmienność warunków - mówi PAP fizyk atmosfery prof. Szymon Ma...

8 maja 2017

Zdrowy senior, czyli dieta 65+

W majowy weekend – 2 maja br. – odbyło się kolejne spotkanie edukacyjne w ramach projektu „Cykl konferencji Fakty i mity o mleku” organizowanego przez Polską...

5 maja 2017

Album o roślinach leczniczych z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu

Ponad 300 roślin leczniczych - ich opisy, zastosowanie, receptury oraz zdjęcia - znalazły się w albumie wydanym przez Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka ...

24 kwietnia 2017

Aromaty spożywcze – co powinniśmy o nich wiedzieć?

Niemal każdy produkt spożywczy oraz napój ma w swoim składzie aromaty spożywcze. W przetwórstwie przemysłowym stosuje się je z prostego powodu: wpływają na...

21 kwietnia 2017

Uwaga na kleszcze!

KRUS informuje, że ponad 1 500 ubezpieczonych w KRUS w ciągu ostatnich dziesięciu lat doznało uszczerbku na zdrowiu wskutek zakaźnych chorób zawodowych roz...

20 kwietnia 2017

Prądem przyrządzone

Utrwalanie żywności to jedno z najważniejszych zadań przemysłu spożywczego. Od pola do stołu droga jest niekiedy daleka. Z tego powodu znaczna część żywności...

19 kwietnia 2017

ARR: dzieci jedzą więcej owoców i warzyw, ale nadal mniej niż powinny

Dzieci uczestniczące w programie "Owoce i warzywa w szkole" jedzą o 18 proc. więcej owoców, ale to nadal mniej, niż zalecają eksperci - podała Agencja Rynku Rol...

18 kwietnia 2017

Od Biskupina do ferm przemysłowych - zawrotna kariera kur

Najstarsze ślady obecności kur domowych w Polsce pochodzą z Biskupina i mają ponad 2,5 tys. lat. Już w średniowieczu hodowla tych zwierząt była powszechna. Dziś...

18 kwietnia 2017
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę