aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Raport: o rozwoju wsi decyduje demografia, edukacja i rynek pracy

Największe znaczenie dla przemian na obszarach wiejskich ma demografia, edukacja i rynek pracy - wynika z raportu Europejskiego Funduszu Rozwoju Wsi Pol...

28 września 2016

Smaczne oczyszczenie organizmu

Po wakacyjnych szaleństwach w naszej diecie nadchodzi okres, kiedy warto bardziej spojrzeć na to, co spożywamy. I wcale nie trzeba radykalnych zmian, by dosta...

27 września 2016

Masz serce! - zadbaj o nie z olejem rzepakowym

W Polsce każdego dnia z powodu chorób układu krążenia umiera ok. 475 osób [1]. Co więcej, aż 20% tej liczby stanowią zgony przedwczesne czyli te, które nastąpiły...

23 września 2016

Jak zadbać o swój organizm w czasie jesienno-zimowego spadku odporności?

Dużymi krokami zbliża się okres jesienno-zimowy, kiedy częściej narażeni jesteśmy na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. W tym czasie powinniśmy zadbać o...

23 września 2016

80 proc. Polaków myje owoce i warzywa tylko w wodzie. To wystarcza, by usunąć pozostałości środków ochrony roślin i szkodliwe mikroorganizmy

Na temat właściwego przygotowania owoców i warzyw do spożycia narosło wiele mitów. Jak wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie PSOR, aż 84 proc res...

22 września 2016

Groźne bakterie wykryto w Odrze

W wodach Odry obecna jest groźna dla człowieka i zwierząt bakteria chlamydia środowiskowa - ustalili naukowcy z Uniwersytetu Szczecińskiego (US). Zdaniem...

20 września 2016

90 proc. koni huculskich na świecie ma korzenie w Regietowie

Blisko 90 proc. koni huculskich na świecie ma korzenie w największym ośrodku hodowli tej rasy w stadninie Gładyszów w małopolskim Regietowie w Beskidzie...

19 września 2016

Co kryje w sobie pomidor i produkty pomidorowe?

Pomidory to zdrowy i nieodłączny element każdej diety. Warzywa te – dostępne zarówno w postaci świeżej, jak i przetworów pomidorowych – są źródłem wielu cen...

9 września 2016

Spożywanie jabłek może pomóc redukować zagrożenie otyłością u dzieci.

W Polsce jabłka są najbardziej popularnym owocem. Według danych GUS za rok 2015 średnio, na miesiąc, przeciętny Polak spożywał 3,6 kg owoców i ich przetworów....

8 września 2016

Liczba zatruć grzybami z roku na rok spada. Błędy zdarzają się nawet doświadczonym grzybiarzom

Jeszcze dwadzieścia lat temu dochodziło do kilkuset przypadków zatrucia grzybami. W ubiegłym roku odnotowano ich dziewięć – mówi rzecznik prasowy Głównego Insp...

6 września 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę