ProVeg International zapytał europejskich producentów roślinnych produktów o impakt wojny w Ukrainie na ich biznes.
Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne prze...
Obcokrajowcy, przyjeżdżający do Polski zachwycają się naturalnym, świeżym pieczywem, nazywając je najlepszym w całej Europie, a nawet na całym świecie. W Polsce...
Rozwój portfolio produktowego, nowe receptury, inwestycje w proekologiczne rozwiązania oraz działania edukacyjne i charytatywne Fundacji Wawel z Rodziną...
Wszyscy zgodnie przekonują, aby jeść dużo warzyw – w końcu to samo zdrowie! Mają mnóstwo witamin, dostarczają niezbędne białko, regulują pracę układu tra...
Superfoods, czyli nieprzetworzona żywność naturalna, charakteryzuje się wysoką zawartością drogocennych składników odżywczych. Wiele z nich znajdziemy w coraz ...
Najczęściej z twarogiem, klasycznie. Coraz częściej z nietypowymi dodatkami. Jedno jest pewne - Polacy kochają sernik. Również z większą ochotą podchodzą do...
Nadchodzący długi weekend to idealna okazja do rozpoczęcia sezonu grillowego w gronie znajomych. Jeśli unikasz mięsa lub będziesz gościć wegetarian, warto przy...
Rynek cateringów dietetycznych jest obecnie jedną z najszybciej rozwijających się branż w Polsce. Duża konkurencja skłania firmy do szukania nowych, przyciąga...
W dniu 11 kwietnia br. w Łódzkim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Bratoszewicach odbył się uroczysty finał II edycji konkursu „Wielkanocna Baba z Łódzkiego” pod...