Wszelkie kasze możesz jeść od śniadania po kolację W diecie każdego z nas powinny znaleźć się produkty zbożowe z pełnego przemiału, które są źródłem węglowodanó...
W laboratoriach można już dziś wytworzyć nie tylko mięso, ale i mleko, jaja czy owoce morza.Rolnictwo komórkowe pomoże rozwiązać szereg problemów związanych z ...
Jest aromatyczny, gęsty i kolorowy, a przede wszystkim zimny i orzeźwiający. Chłodnik litewski to danie z długą tradycją, które o tej porze roku smakuje wyśmien...
NOWOŚCI w linii zielonych herbat Herbapol Jest nazywana najstarszym napojem świata i od wieków cieszy się w pełni zasłużoną popularnością. Doceniają ją zwłaszcz...
Jeśli kiedykolwiek w Twojej głowie zrodził się koncept posiadania we własnym ogrodzie lub na tarasie pieca do pizzy opalanego drewnem, prawdopodobnie szybko prz...
Letnie imprezy plenerowe mają swój niepowtarzalny klimat – nieważne, czy to luźne spotkanie, przyjęcie, urodziny czy baby shower. Nie może na nich zabraknąć sło...
Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyczka kliniczna i psychodietetyczka, w ramach kampanii „Jedz owoce i warzywa – w nich największa moc się skrywa!” opowiada o ...
Konkurs wyłonił kolejnych finalistów Kulinarnego Pucharu Polski Krzysztof Kowalski i Kamil Bujdasz – to zwycięska drużyna konkursu „Smaki Galicji w Dębowym Dwor...
Sezon na szparagi trwa stosunkowo krótko, dlatego jeśli jeszcze nie skosztowaliście w tym roku tego warzywa, najwyższa pora, żeby to zrobić. Idealnym towarzystw...
Latem nasze menu staje się w naturalny sposób lżejsze – sezonowe owoce kuszą, a krajowe warzywa częściej lądują w naszych torbach. Zdecydowanym faworytem są sał...