Przekąski są niezwykle ważnym posiłkiem w ciągu dnia, co potwierdzają badania. Aż 2/3 Polaków przyznaje się do tego, że podjada między posiłkami[1]. Najczęściej...
fot. Fermy Drobiu Jokiel Na wielkanocnym stole wygrywa żurek czy barszcz biały? Spór między zwolennikami żurku i białego barszczu wydaje się nie do rozstrzygn...
Zbliża się Wielkanoc. Miód to nie tylko smaczny dodatek do świątecznych potraw – to skarbnica symboli i wartości, które towarzyszą nam od wieków. W czasie Wie...
Wędliny o głębokim aromacie i tradycyjnym smaku od wieków goszczą na polskich stołach. Kiełbasa wiejska, jałowcowa i myśliwska to produkty cenione za wysoką jak...
Dieta osób aktywnych fizycznie, zwłaszcza sportowców, wymaga szczególnej uwagi i starannego doboru składników odżywczych. Wśród kluczowych elementów, które odgr...
Mięso i wędliny pozostają kluczowym segmentem rynku FMCG. W 2024 roku polskie gospodarstwa domowe wydały na nie ponad 34 miliardy złotych, co oznacza wzrost o...
Wystartowała loteria konsumencka „Mieć Grzeszki? To się opłaca!” 15 lutego br. ruszyła loteria konsumencka „Mieć Grzeszki? To się opłaca!” zorganizowana przez...
Polskie produkty mleczne – mleko, jogurty, kefiry, masło, śmietana czy sery – to podstawowe składniki wielu codziennych potraw. Ich wszechstronność oraz wartośc...
‘Dlaczego chcesz się przebranżowić?’, to najnowszy konkurs przygotowany przez portal Praca.pl we współpracy z Akademio. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że droga d...
Poznaj markę Kamis od kuchni już 29 grudnia w nowym programie TV Polskie Fabryki! Marka Kamis jako pierwsza w Polsce zaprosiła ekipę programu Polskie Fabryki do...