OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Owoce i warzywa alternatywą dla kanapek – proste przekąski na co dzień

Przekąski są niezwykle ważnym posiłkiem w ciągu dnia, co potwierdzają badania. Aż 2/3 Polaków przyznaje się do tego, że podjada między posiłkami[1]. Najczęściej...

24 kwietnia 2025

Żurek czy barszcz biały - przepisy wielkanocne

fot. Fermy Drobiu Jokiel  Na wielkanocnym stole wygrywa żurek czy barszcz biały?  Spór między zwolennikami żurku i białego barszczu wydaje się nie do rozstrzygn...

18 kwietnia 2025

Wielkanocna odsłona miodu, o której nie słyszałeś!

  Zbliża się Wielkanoc. Miód to nie tylko smaczny dodatek do świątecznych potraw – to skarbnica symboli i wartości, które towarzyszą nam od wieków. W czasie Wie...

17 kwietnia 2025

Kiełbasa wiejska, jałowcowa, myśliwska – czym się różnią i jak je podawać?

Wędliny o głębokim aromacie i tradycyjnym smaku od wieków goszczą na polskich stołach. Kiełbasa wiejska, jałowcowa i myśliwska to produkty cenione za wysoką jak...

3 marca 2025

Polskie produkty mleczne królują wśród sportowców

Dieta osób aktywnych fizycznie, zwłaszcza sportowców, wymaga szczególnej uwagi i starannego doboru składników odżywczych. Wśród kluczowych elementów, które odgr...

28 lutego 2025

Mięso króluje na polskich stołach

Mięso i wędliny pozostają kluczowym segmentem rynku FMCG. W 2024 roku polskie gospodarstwa domowe wydały na nie ponad 34 miliardy złotych, co oznacza wzrost o...

26 lutego 2025

„Mieć Grzeszki? To się opłaca!”

Wystartowała loteria konsumencka „Mieć Grzeszki? To się opłaca!”   15 lutego br. ruszyła loteria konsumencka „Mieć Grzeszki? To się opłaca!” zorganizowana przez...

18 lutego 2025

Trend na 2025 rok: Polskie produkty mleczne królują na stole

Polskie produkty mleczne – mleko, jogurty, kefiry, masło, śmietana czy sery – to podstawowe składniki wielu codziennych potraw. Ich wszechstronność oraz wartośc...

7 stycznia 2025

Chcesz się przekwalifikować? Weź udział w konkursie!

‘Dlaczego chcesz się przebranżowić?’, to najnowszy konkurs przygotowany przez portal Praca.pl we współpracy z Akademio. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że droga d...

23 grudnia 2024

Jak powstają ulubione przyprawy Polaków?

Poznaj markę Kamis od kuchni już 29 grudnia w nowym programie TV Polskie Fabryki! Marka Kamis jako pierwsza w Polsce zaprosiła ekipę programu Polskie Fabryki do...

23 grudnia 2024
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę