Pomysły na przekąski z pieczarkami! Pieczarki to jeden z najpopularniejszych grzybów w polskiej kuchni, ceniony za jego wszechstronność, doskonały smak oraz wła...
Gdy myślimy o typowo polskich ciastach na pierwszym miejscu pojawia się sernik, później jabłecznik i makowiec. Chociaż wydaje się, że to właśnie sernik gra głów...
Maciej Otrębski z RoślinnieJemy dołączył do grona innowatorów społecznych międzynarodowej organizacji Ashoka – ewaluatorzy zwrócili uwagę na jego wkład w rozwój...
Do niedzieli 26 listopada trwał Tydzień Kuchni Polskiej, specjalna akcja organizowana przez sieć hurtowni MAKRO Polska z okazji Święta 11 listopada. Wzięło w...
Polscy konsumenci coraz częściej decydują się na piekarniki z funkcją pary. W ostatnim roku rynek piekarników parowych w Polsce wzrósł aż o 57% [1]. Wskazują na...
Dieta bezglutenowa już od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. Coraz więcej osób ogranicza, a nawet całkowicie rezygnuje z glutenu, czyli białka występując...
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez instytut badawczy IQS na zlecenie MAX Premium Burgers[1], Polacy coraz częściej planują całkowicie wyeliminować mięs...
Szeroko wykorzystywana w kuchniach świata, w Polsce gości na stołach stosunkowo rzadko. Kasza kukurydziana – jedna z najmniej popularnych w naszym kraju kasz. T...
Żytnie naleśniki, owsianka, a może makaron? Jedz dania na bazie produktów z żyta i wspieraj swój organizm Spożywanie produktów żytnich przynosi wiele korzyści n...