Wykorzystaj przepisy Szefów Kuchni – z Piątnicy, no bo skąd! Wakacje to okres, który obfituje w świeże, aromatyczne i soczyste owoce. Aby jeszcze bardziej osłod...
Parilla to rodzaj grilla o formie żeliwnej, prostokątnej kratki, ustawionej na palenisku. Jest on wykorzystywany w Argentynie, gdzie grilluje się podczas rodzin...
Informacje o jego pochodzeniu są niezwykle skąpe. Tradycyjnie łączy się go z nazwiskiem nadwornego kucharza książąt orleańskich Françoisa Massialota, który jako...
Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych pełni ogromną rolę w życiu najmłodszych. Coraz większa liczba rodziców zwraca uwagę na to, czy posiłki podawane ich ...
Bezsprzeczną zaletą letniego menu są młode warzywa, czyli nowalijki. Botwinka jest jednym z najbardziej charakterystycznych spośród nich i najchętniej stosowany...
Mazurska Manufaktura, producent kraftowych alkoholi mocnych oraz regionalnych i rzemieślniczych piw, rozpoczyna współpracę z organizatorami Ostróda Reggae Festi...
Gotowanie w domu to sposób na rozwijanie kreatywności, miłe spędzenie czasu, oszczędzanie, a przede wszystkim kontrolowanie wartości odżywczych naszych posiłk...
Dzien dziecka i Dzień Matki to wspaniała okazja, aby pokazać naszym dzieciom i mamom jak bardzo je kochamy oraz jak są dla nas ważne i niezastąpione. Można to z...
Rusza kolejny cykl warsztatów skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. „Z ognia” to spotkania, podczas których uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, g...
Hamburger plasuje się w czołówce najbardziej znanych i lubianych na świecie szybkich dań. Choć to punkt obowiązkowy w menu restauracji typu fast food, tak napra...