Mięso i wędliny pozostają kluczowym segmentem rynku FMCG. W 2024 roku polskie gospodarstwa domowe wydały na nie ponad 34 miliardy złotych, co oznacza wzrost o...
Wystartowała loteria konsumencka „Mieć Grzeszki? To się opłaca!” 15 lutego br. ruszyła loteria konsumencka „Mieć Grzeszki? To się opłaca!” zorganizowana przez...
Polskie produkty mleczne – mleko, jogurty, kefiry, masło, śmietana czy sery – to podstawowe składniki wielu codziennych potraw. Ich wszechstronność oraz wartośc...
‘Dlaczego chcesz się przebranżowić?’, to najnowszy konkurs przygotowany przez portal Praca.pl we współpracy z Akademio. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że droga d...
Poznaj markę Kamis od kuchni już 29 grudnia w nowym programie TV Polskie Fabryki! Marka Kamis jako pierwsza w Polsce zaprosiła ekipę programu Polskie Fabryki do...
Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej realizuje Pozew Zbiorowy Nr 1 przeciwko Skarbowi Państwa o ODSZKODOWANIA za Covid-19 dla Członków Izby, w którym pojawiła ...
Nowa kampania promująca polskie zboża i wspierająca lokalnych rolników Ruszyła ogólnopolska kampania „Jakość zaczyna się od ziarna”, której celem jest promocja ...
Korzyści z jedzenia ziemniaków dla małego dziecka, nastolatka, kobiety w ciąży i seniora Ziemniaki, odpowiednio przygotowane, mogą dostarczać cennych składnikó...
Rozpoczęty w tym roku na okres trzech lat szwajcarski projekt Risorgo ma na celu zbadanie około piętnastu odmian sorgo w celu udokumentowania wszystkich etapów ...