Międzynarodowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności, obchodzony corocznie 7 czerwca przypomina o tym, jak ważna jest jakość i bezpieczeństwo tego, co spożywamy – w tym...
Jak świętować to z przytupem, a jak wznosić toast to wyjątkowym trunkiem! Do celebracji 3. urodzin w Polsce, Too Good To Go podeszło dość nie...
Firma „Herbapol-Lublin” S.A. rozpoczyna kampanię wspierającą nowości, jakimi są napoje owocowo-herbaciane herbaLOVE. Hasło kampanii - „Z miłości do smaku i...
Serdecznie zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich do udziału w konkursie kulinarnym „Bitwa Regionów”. Aby wziąć w nim udział należy do 4 czerwca...
Ciepłe powietrze poprzedzające wakacyjne fale upałów, rzadko występujące opady i długie słoneczne dni z temperaturą powyżej 20 stopni – taką pogodą przywita...
Najgorsze od 10 lat wyniki branży piwowarskiej w Polsce nie przeszkadzają browarom rzemieślniczym w rozwoju, o czym świadczą m.in. dostępne statystyki i...
Metoda głębokiego mrożenia jest jednym z najlepszych naturalnych sposobów konserwacji żywności, który pozwala zachować świeżość i wartość produktu. Mimo to...
Dzień 1 czerwca to nie tylko święto dzieci. To także Światowy Dzień Mleka – napoju, który towarzyszy nam od pierwszych chwil życia! Z tej okazji przedstawiamy...
Jedna z 23 prowincji Argentyny, oddalona od Warszawy o ponad 11 tysięcy kilometrów. To właśnie tam 125 lat temu dociera kilkanaście polskich rodzin. Próbują od...
Najstarsze źródła, które odnoszą się do historii serników, pochodzą już ze starożytności. Ale jak to się właściwie stało, że sernik znalazł się w Polsce? Ze...