Biogas Poland 2025 950
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Nowa odsłona Koktajli z białkiem serwatkowym OSM Piątnica

OSM Piątnica prezentuje nową odsłonę Koktajli z białkiem serwatkowym. Zmieniona została nazwa produktów oraz wygląd opakowań, ale głównym składnikiem nadal...

12 maja 2022

Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego w opolskim Oddziale KOWR

W dniu 5 maja br. w Oddziale Terenowym Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa w Opolu odbyło się rozstrzygnięcie konkursu plastycznego dla dzieci ze szkół pod...

11 maja 2022

Przyciągają klientów… polskim zbożem

Właściciele polskich hoteli i restauracji przeszli w ostatnich latach rewolucję w myśleniu. Włoski makaron i zagraniczne sery w karcie robią coraz mniejsze...

11 maja 2022

W tym roku stawiamy na elegancję! 5 pomysłów na prezent z okazji Dnia Matki

Już 26 maja będziemy obchodzić szczególne święto – Dzień Matki. Z tej okazji każdego roku składamy naszym mamom serdeczne życzenia, wręczamy bukiety pachnących ...

10 maja 2022

VI edycja Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków w Parku Etnograficznym w Tokarni

1-2 maja br. w Parku Etnograficznym w Tokarni odbyła się VI edycja Świętokrzyskiego Festiwalu Smaków. Jest to największy w regionie kiermasz potraw i produktów ...

9 maja 2022

„Jawor – u źródeł kultury” - z miłości do polskiego folkloru

W dniu 1 maja br. w olsztyneckim skansenie odbył się regionalny finał konkursu muzyki ludowej „Jawor – u źródeł kultury”. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa...

9 maja 2022

Roślinny sektor spożywczy łączy siły w obliczu niedoborów składników, spowodowanych wojną w Ukrainie

ProVeg International zapytał europejskich producentów roślinnych produktów o impakt wojny w Ukrainie na ich biznes.

6 maja 2022

Niezbędny składnik porannego menu, czyli w jaki sposób zjeść jajko na śniadanie

Znane przysłowie mówi: „Jedz śniadanie królewskie, obiad książęcy i kolację żebraczą”. Wielu dietetyków podkreśla, że z tego powiedzenia wynika istotne prze...

6 maja 2022

Chleb podstawą polskiej kuchni

Obcokrajowcy, przyjeżdżający do Polski zachwycają się naturalnym, świeżym pieczywem, nazywając je najlepszym w całej Europie, a nawet na całym świecie. W Polsce...

5 maja 2022

Wawel podsumował rok 2021

Rozwój portfolio produktowego, nowe receptury, inwestycje w proekologiczne rozwiązania oraz działania edukacyjne i charytatywne Fundacji Wawel z Rodziną...

5 maja 2022
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę