Inwestorzy indywidualni mogą dołączać do crowdfundingowych projektów farm wiatrowych czy fotowoltaicznych, mając w portfelu już od kilkudziesięciu tysięcy złoty...
Arcyważny jogurt Co w czasie upałów dobrze gasi pragnienie – mleko, jak przekonuje prof. Roland Maughan (Uniwersytet St Andrews w Szkocji). Górale kaukascy od ...
Dojrzałe jagody, skąpane w słońcu pomidory i chrupiąca papryka to tylko kilka z wielu pysznych smakołyków kojarzących nam się z wakacjami. Wraz z porami roku i ...
Polska jest czołowym producentem żyta na świecie. To zboże, które odgrywa istotną rolę w naszym odżywianiu. Jest bogate w błonnik, witaminy, składniki mineralne...
Z Kanwilu na stół. Dziczyzna bez antybiotyków. Dietetycy polecają. Jelenina najzdrowszy gatunek mięsa. Jedzcie dziko. Jeleniowate górują W Bieszczadach na wys...
Poczta Polska wprowadziła do obiegu kolejną emisję filatelistyczną, nawiązującą do regionalnych, rodzimych przysmaków. Na najnowszej kartce pocztowej umieszczon...
Sprawdź, które metody przygotowania ziemniaków będą dla Ciebie najlepsze Ziemniaki są cennym źródłem wielu istotnych składników odżywczych, takich jak błonnik, ...
Poznaj 5 przepisów na pożywne dania na bazie pszenicy Bogate źródło węglowodanów złożonych, będących podstawowym paliwem dla naszego organizmu, błonnika pok...
DOWIEDZ SIĘ, JAK JE WPROWADZAĆ I POZNAJ PROSTE I SMACZNE PRZEPISY U dzieci do 2. roku życia nawyki żywieniowe dopiero się kształtują. Stąd tak ważne jest, by ro...
Podczas wakacji zwykle odwiedzamy nowe miejsca, odkrywając lokalną historię, tradycję, koloryt i oczywiście kuchnię. Niektórym jednak wydaje się, że tylko podcz...