aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Szybko, lekko i po śląsku – Mięso pomału uwarzone firmy Berger

10 sierpnia 2018
Szybko, lekko i po śląsku – Mięso pomału uwarzone firmy Berger

Na entuzjastów kuchni śląskiej czeka nie lada niespodzianka. W bogatym portfolio firmy Berger - producenta wysokiej jakości mięs i wędlin - pojawił się wyjątkowy specjał. Produkty z linii „pomału uwarzone” to delikatne i soczyste mięsa przygotowane według nowoczesnej metody sous-vide. W sam raz na błyskawiczny, smaczny obiad, bez wyrzutów sumienia.

Metoda na gotowanie

Sposobów na przyrządzanie mięs jest bez liku, jednak rzadko kucharze-amatorzy mogą
w domowym zaciszu korzystać ze zdobyczy współczesnej nauki i w prosty sposób naśladować najwybitniejszych szefów kuchni. Właśnie taką, niezwykle docenianą metodą gotowania, którą bardzo chętnie stosują profesjonaliści jest sous-vide.

Technika ta bazuje na wykorzystaniu próżniowego pakowania produktu, który następnie poddawany jest powolnemu gotowaniu w kąpieli wodnej lub parowej. W efekcie otrzymujemy wykwintną potrawę, która nie traci wartości odżywczych czy witamin, charakteryzuje się natomiast niepowtarzalnym smakiem i aromatem.

Dzięki firmie Berger każdy z nas może poznać atuty metody, którą posługują się znawcy sztuki kulinarnej na całym świecie. W ofercie producenta „ślōnskich szpecyjałōw” znajdziemy różnorodne mięsa, przygotowane zgodnie z techniką sous-vide. Wśród produktów poddanych długotrwałej obróbce w próżniowym opakowaniu w temp. 85 st. C mamy do wyboru, w zależności od preferencji: gęsinę, indyka, kaczkę, wieprzowinę bądź królika. Wszystkie dania są niezwykle soczyste i delikatne, o wyjątkowym naturalnym smaku, który zawdzięczamy zastosowanej nowoczesnej metodzie gotowania.

Mięso pomału uwarzone firmy Berger to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Wystarczy jedynie wyjąć produkt z kartonika i wstawić go na 30 minut do piekarnika, by zafundować wszystkim domownikom, a i niespodziewanym gościom wykwintne danie w śląskim klimacie.

Mięso pomału uwarzone
Producent: ZM Berger
Sugerowana cena: od 19,90 zł/kg do 39,90 zł/kg (w zależności od rodzaju mięsa)
Gramatura: ok. 500-700 g (paczka)


Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.


POWIĄZANE

W dzisiejszych czasach, kiedy życie w coraz większym stopniu przenosi się do cyf...

Cukrownie, browary, mleczarnie, wytwórnie napojów gazowanych – to tylko kilka pr...

Rezenopy, 10-miligramowy spray donosowy chlorowodorku naloksonu wskazany w lecze...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę