Agrolok_10818

Szybko, lekko i po śląsku – Mięso pomału uwarzone firmy Berger

10 sierpnia 2018
Szybko, lekko i po śląsku – Mięso pomału uwarzone firmy Berger

Na entuzjastów kuchni śląskiej czeka nie lada niespodzianka. W bogatym portfolio firmy Berger - producenta wysokiej jakości mięs i wędlin - pojawił się wyjątkowy specjał. Produkty z linii „pomału uwarzone” to delikatne i soczyste mięsa przygotowane według nowoczesnej metody sous-vide. W sam raz na błyskawiczny, smaczny obiad, bez wyrzutów sumienia.

Metoda na gotowanie

Sposobów na przyrządzanie mięs jest bez liku, jednak rzadko kucharze-amatorzy mogą
w domowym zaciszu korzystać ze zdobyczy współczesnej nauki i w prosty sposób naśladować najwybitniejszych szefów kuchni. Właśnie taką, niezwykle docenianą metodą gotowania, którą bardzo chętnie stosują profesjonaliści jest sous-vide.

Technika ta bazuje na wykorzystaniu próżniowego pakowania produktu, który następnie poddawany jest powolnemu gotowaniu w kąpieli wodnej lub parowej. W efekcie otrzymujemy wykwintną potrawę, która nie traci wartości odżywczych czy witamin, charakteryzuje się natomiast niepowtarzalnym smakiem i aromatem.

Dzięki firmie Berger każdy z nas może poznać atuty metody, którą posługują się znawcy sztuki kulinarnej na całym świecie. W ofercie producenta „ślōnskich szpecyjałōw” znajdziemy różnorodne mięsa, przygotowane zgodnie z techniką sous-vide. Wśród produktów poddanych długotrwałej obróbce w próżniowym opakowaniu w temp. 85 st. C mamy do wyboru, w zależności od preferencji: gęsinę, indyka, kaczkę, wieprzowinę bądź królika. Wszystkie dania są niezwykle soczyste i delikatne, o wyjątkowym naturalnym smaku, który zawdzięczamy zastosowanej nowoczesnej metodzie gotowania.

Mięso pomału uwarzone firmy Berger to idealna propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Wystarczy jedynie wyjąć produkt z kartonika i wstawić go na 30 minut do piekarnika, by zafundować wszystkim domownikom, a i niespodziewanym gościom wykwintne danie w śląskim klimacie.

Mięso pomału uwarzone
Producent: ZM Berger
Sugerowana cena: od 19,90 zł/kg do 39,90 zł/kg (w zależności od rodzaju mięsa)
Gramatura: ok. 500-700 g (paczka)


Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.


POWIĄZANE

W naszej diecie powinno znaleźć się codziennie przynajmniej pięć porcji warzyw i...

- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie ...

Na upalne dni nie ma nic lepszego niż sprawdzone sposoby naszych dziadków. Jedny...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę