Norwegia bez wątpienia jest krajem górzystym, w którym każdy fan trekkingu znajdzie coś dla siebie – od tras łatwych, spacerowych, poprzez średnio trudne, do...
Serki topione to nie tylko produkt śniadaniowy, ale także doskonała baza do przygotowania różnego rodzaju sosów, które doskonale pasują do grillowanych...
Odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent - to cechy produktów spożywczych nagrodzonych certyfikatami programu „Doceń polskie”...
Dark data, sztuczna inteligencja oraz blockchain to kluczowe trendy rozwoju technologicznego dla biznesu w najbliższych latach. Technologia rozwija się w tempie...
Polacy przywiązują coraz większą uwagę do spożywanych potraw. Nie chcą jeść produktów z konserwantami i sztucznymi dodatkami, bo wiedzą, że zła dieta wpływa neg...
Młodzież z VI Liceum Ogólnokształcącego w Białymstoku oraz ich goście z gorącej Portugalii – rówieśnicy z Escola Secundária Alcaides de Fariaw w Barcelos...
Na temat tłuszczów spożywczych krąży coraz więcej mitów. Olej kokosowy uważany jest za najzdrowszy. Eksperci zauważają, że w rzeczywistości jest jednak od...
Wiele słyszy się o diecie rozdzielnej i nie łączeniu produktów z różnych grup piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, ale czy takie działanie ma swo...
Ponad 300 roślin leczniczych - ich opisy, zastosowanie, receptury oraz zdjęcia - znalazły się w albumie wydanym przez Muzeum Rolnictwa im. ks. Krzysztofa Kluka ...