Utrwalanie żywności to jedno z najważniejszych zadań przemysłu spożywczego. Od pola do stołu droga jest niekiedy daleka. Z tego powodu znaczna część żywności...
W ramach zajęć „Podlaskiego Uniwersytetu Dziecięcego”, 1 kwietnia, przeprowadzono akcję informacyjną o oddziaływaniu mleka i produktów mlecznych na zdrowie czło...
Parafrazę tekstu mistrza Wojciecha Młynarskiego wzięli sobie do serca specjaliści zajmujący się odżywczą dietą z firmy „NaturAvena” należącej do Stowarzyszenia ...
Dzieci uczestniczące w programie "Owoce i warzywa w szkole" jedzą o 18 proc. więcej owoców, ale to nadal mniej, niż zalecają eksperci - podała Agencja Rynku Rol...
Najstarsze ślady obecności kur domowych w Polsce pochodzą z Biskupina i mają ponad 2,5 tys. lat. Już w średniowieczu hodowla tych zwierząt była powszechna. Dziś...
Gospodarze, wspomagani przez miłośników jeździectwa, objeżdżają pola, prosząc zmartwychwstałego Jezusa o urodzaj i dobre plony – w Wielkanocny Poniedziałek we...
Około 70 rolników chce, by leśnicy wydzierżawili od nich łąki na obrzeżach Puszczy Białowieskiej, z których mogłyby korzystać żubry. Rolnicy dostaną pieniądze...
Banki Żywności są jedynymi bankami w Polsce, które nie obracają pieniędzmi tylko żywnością. Ich misją jest ratowanie żywności przed zmarnowaniem oraz wsparcie...
Dzieci w wieku szkolnym będący podopiecznymi Ośrodka Socjoterapeutycznego im. Matki Bożej Miłosierdzia w Warszawie spotkali się z Podsekretarz Stanu w Mini...
Serwisy społecznościowe zmieniają swój charakter i przestają być jedynie platformą do komunikacji między znajomymi. Coraz częściej wspierają też proces ubie...