A_BIO_AGRO_950

Australia eksportuje więcej mięsa do Chin

8 sierpnia 2013
Jak podała FAMMU/FAPA, podczas gdy Japonia pozostaje nadal największym rynkiem zbytu na mięso czerwone dla Australijczyków, najszybciej rozwijającym się nowym kierunkiem eksportu są Chiny.

W sezonie 2012/2013 Chiny wyprzedziły Koreę Południową, zajmując trzecie miejsce wśród największych odbiorców mięsa z Australii. Dostawy na ten rynek zwiększyły się czterokrotnie w stosunku do poprzedniego sezonu, wynosząc 163,4 tys. ton.

W tym samym okresie eksport mięsa czerwonego do Japonii obniżył się o 8 proc. do 309,9 tys. ton. Dla porównania sprzedaż do Stanów Zjednoczonych zwiększyła się o 6 proc. do 271,1 tys. ton, natomiast eksport do Korei Południowej wzrósł o 12 proc. do 141,6 tys. ton.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę